Експерт спрогнозував терміни звільнення Херсону та Мелітополя
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерт спрогнозував терміни звільнення Херсону та Мелітополя

Експерт спрогнозував терміни звільнення Херсону та Мелітополя
Джерело:  online.ua

Як зазначає військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" та блогер Олександр Коваленко, успішний контрнаступ ЗСУ на Харківщині змусив кремлівську окупаційну армію активізуватись на сході України.

Джерело: телеканал"TV5"

ЗСУ готуються перейти у масштабний контрнаступ 

На думку Коваленка, вже до початку серпня українські військові зможуть заблокувати підрозділи кремлівської окупаційної армії поблизу Херсона.

Вони використовують ресурс, який у них був безпосередньо на плацдармі Запорізької області, тобто, вони перегрупували частину своїх підрозділів, частину особового складу, техніки та інших засобів. Також вони реалізують постачання сил та засобів вже з материкової частини Росії і через тимчасово окупований півострів Крим. (…) Я гадаю, десь приблизно до початку серпня ми побачимо ситуацію, коли Збройні сили України будуть безпосередньо блокувати російських окупантів на кордоні міста Херсон, - зазначив Коваленко.

За його словами, звільненню Мелітополя буде передувати повернення під контроль України інших районих центрів у Запорізькій області.

Також, окупанти накопичують "кількість, але не якість", а для ведення подальших наступальних дій необхідна саме якість.

ЗСУ на Запорізькому плацдармі мають серйозні успіхи — це правда. Лінія фронту зміщується в південному напрямку. (…) Якщо говорити про вагомі успіхи, то ми кажемо про Василівку і про Токмак. Але як і Михайлівка, і Дніпрорудне, які дуже важливі при деокупаційних (контрнаступальних) діях - на жаль, все ще знаходяться під контролем російських окупантів. (…) Вони накопичують саме кількість, але не якість. Своєю чергою, якщо ми кажемо про якісь наступальні дії в бік Гуляйполя, то потрібна саме якість. Василівка, Токмак та Пологи - це такий собі кордон їх можливостей саме тими ресурсами, які у них є, щоб утримувати, але не щоб реалізувати масштабні наступальні дії та захоплення нових територій, - зазначає військовий аналітик.

Коваленко вважає, що кремлівські окупанти вдаються до масштабного мародерства зерна, техніки та іншого майна, бо розуміють, що вони не втримають захоплені ними території. Також, він наголошує, що Україна має всі можливості, щоб до кінця цього року повернути свої території на материковій частині згідно з кордонами 1991 року.

Я впевнений, що вони дуже добре розуміють, що Запорізька та Херсонська області будуть деокуповані і Україна поверне контроль над цими територіями та майже над усіма своїми територіями, тому вони їх грабують. (…) У них дуже велика проблема з діями у містах та населених пунктах: вони не мають професійних здібностей для того, щоб максимально професійно це робити, тому вони використовують тактику повного знищення саме населеного пункту. Україна має всі можливості, щоб до кінця цього року повернути свої території на материковій частині згідно з кордонами 1991 року: я кажу не тільки про звільнення Херсонської, Запорізької та Харківської областей - я кажу про повне звільнення Луганської та Донецької областей, - зазначає експерт.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?