Окупанти розпочали наступ на Лисичанськ
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти розпочали наступ на Лисичанськ

Окупанти розпочали наступ на Лисичанськ
Джерело:  online.ua

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що наразі кремлівська окупаційна армія намагається наблизитись до Лисичанська та закріплюється у захоплених населених пунктах поблизу міста.

Джерело: Telegram-канал Сергія Гайдая

Окупанти розпочали наступ на Лисичанськ 

Гайдай зазначив, що по Лисичанську працює ворожа авіація. Продовжуються вуличні бої у Сєвєродонецьку.

Також ворог знову відкрив вогонь по селищах Синецький та Павлоград, по вже зруйнованим мостам та двічі по "Азоту".

На цей раз пошкоджено територію очисних споруд та одну із прохідних хімічного об’єднання, - зазначає Гайдай.

За його словами, окупанти намагаються оточити підрозділи ЗСУ в районах населених пунктів Борівське та Воронове.


Фото - facebook.com/sergey.gaidai.loga

Важко на Попаснянському напрямку. Ворог зайшов у Тошківку, що дозволило йому посилити вогневий вплив на інші населені пункти. Окупанти вже закріплюються в Устинівці, Підлісному та Мирній Долині, ведуть наступ на Білу Гору. Непросто нашим бійцям тримати оборону і в районі Гірського, - зазначає голова ОВА.

Гайдай наголосив, що в Гірському за минулу добу зруйновано дев’ять будинків, у Золотому - сім, у Новоіванівці - 12.

Під щільним вогневим тиском зараз і Лисичанськ. Місто обстрілюють із артилерії, танків, авіації. Маємо щонайменше трьох поранених цивільних, ушкодження отримали декілька поліцейських. Ракетні удари витримали будівлі поліції, прокуратури, СБУ, - підкреслив голова Луганської ОВА.

За інформацією аналітиків з американського Інституту вивчення війни, кремлівські загарбники успішно просуваються у бік Лисичанська з півдня і протягом найближчого тижня почнуть штурмувати околиці міста.

Цей російський наступ є явною невдачею для української оборони в районі Сєверодонецьк-Лисичанськ.

Уточнюється, що росіянам, ймовірно, будуть потрібні подальші затяжні бої з українськими військами, подібні до блокадних боїв у Маріуполі та Сєвєродонецьку, щоб захопити Лисичанськ.

Аналітики ISW раніше прогнозували, що росіяни намагатимуться атакувати Лисичанськ з півдня, щоб звести нанівець перевагу в обороні, яку українським захисникам надає Сіверський Донець.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?