Росіяни намагаються оточити українські сили вздовж траси Лисичанськ-Бахмут — Гайдай
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни намагаються оточити українські сили вздовж траси Лисичанськ-Бахмут — Гайдай

Росіяни намагаються оточити українські сили вздовж траси Лисичанськ-Бахмут — Гайдай
Джерело:  online.ua

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, що російські загарбники намагаються оточити українські сили вздовж траси "Лисичанськ-Бахмут". 

Джерело: голова Луганської ОВА Сергій Гайдай

Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині

За словами голови ОВА, на Луганщині тривають постійні обстріли всіх вільних населених пунктів.

Росіяни намагаються оточити українські сили вздовж траси "Лисичанськ-Бахмут", але успіху не мають.

Біля Лисичанська росіян вдається стримувати, місто закидують ворожими снарядами, знищуючи населений пункт.

Гайдай розповів, що росіяни кинули більше півтори батальойонно-тактичної групи важкої техніки та значну кількість особового складу в напряму Тошківки, яку вони захопили 21 червня.

Він додав, що окупанти змогли здійснити прорив.

Водночас, Гайдай зазначив, що чергова заявлена дата "захоплення Луганщини" - 26 червня - знову буде датою ганьби для росіян.

Ситуація у Запорізькій області

Глава Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух в ефірі телемарафону повідоми, що українські військовослужбовці вже отримали далекобійну західну зброю, за рахунок чого позиції ЗСУ в області суттєво покращилися.

Допомога від наших західних партнерів вже кілька тижнів як прийшла і досить суттєво покращила позиції наших військ, тому що артилерійські дуелі зараз – це одна з основних форм протистояння. Ті гармати, які стріляють, як снайперські гвинтівки, ці "три топори" (дальнобійні гаубиці М777. – ред.), звичайно, вони прийшли своєчасно та досить доцільно, – сказав глава ОВА.

За його словами, лінію фронту в Запорізькій області вже стабілізовано, ЗСУ впевнено її утримують і дають відсіч російським окупантам, коли ті намагаються просуватися. Водночас він наголосив, що говорити про "великий контрнаступ" ЗСУ поки не доводиться.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?