Новий пакет санкцій ЄС може містити обмеження на російське золото
Категорія
Економіка
Дата публікації

Новий пакет санкцій ЄС може містити обмеження на російське золото

Новий пакет санкцій ЄС може містити обмеження на російське золото
Джерело:  online.ua

Лідери Європейського Союзу мають на меті підтримувати тиск на Росію, наступний пакет санкцій може включати в себе обмеження на російське золото.

Джерело: Reuters 

Російське золото може потрапити під нові санкції ЄС

Робота над санкціями буде продовжена, в тому числі для посилення їх впровадження та запобігання обходу санкцій, - вказано у документі, який буде озвучений під час саміту 23-24 червня.

Текст являє собою компроміс між північними та східними країнами, які наполягали на чіткому посиланні на сьомий пакет у заяві саміту, і такими країнами, як Німеччина та Бельгія, які хочуть зосередитися на застосуванні існуючих заходів, а не відразу додавати більше.

Хоча новий пакет наразі не готується, триває робота з визначення секторів, які можуть постраждати, сказали чиновники.

За словами чиновників, знайомих з дискусіями, золото є однією з можливих наступних цілей.

Золото є важливим активом для російського Центрального банку, який зіткнувся з обмеженнями на доступ до деяких своїх активів, які зберігаються за кордоном через санкції Заходу.

Урсула фон дер Ляйєн (фото — flickr.com)

На зустрічі представників ЄС за закритими дверима минулого тижня Данія припустила, що додаткові санкції можуть включати золото, сказав речник посла Данії в ЄС.

Особа, знайома з роботою щодо санкцій, сказала, що Європейська комісія працює над додаванням золота до можливого наступного раунду, хоча поки не зрозуміло, чи може цей захід заборонити експорт до Росії, імпорт з Росії чи обидва.

Лідери ЄС також погодяться прискорити плани щодо фінансування реконструкції України та візьмуть до уваги нові надзвичайні кошти в розмірі до 9 мільярдів євро (9,45 мільярда доларів), які Комісія має надати найближчим часом.

ЄС прийняв шість пакетів санкцій проти Росії та Білорусі з початку вторгнення РФ в Україну 24 лютого, але кілька секторів, включаючи газ, залишаються в основному недоторканими, оскільки уряди ЄС уникають заходів, які можуть завдати шкоди їхній власній економіці більше, ніж російській.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?