Зеленський підписав закон про ратифікацію Стамбульської конвенції
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський підписав закон про ратифікацію Стамбульської конвенції

Зеленський підписав закон про ратифікацію Стамбульської конвенції
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Стамбульської конвенції, який напередодні ухвалила Верховна Рада.

Джерело: Інстаграм Володимира Зеленського

Зеленський підписав закон про ратифікацію Стамбульської конвенції

Підписаний! Закон про ратифікацію Стамбульської конвенції. Її головний зміст простий, але надзвичайно важливий. Це зобов'язання захищати жінок від насильства і різних форм дискримінації. Ми розділяємо європейські цінності. Для нас життя і здоров'я людини – найвища цінність, - написав Зеленський.

Нагадаємо, що 20 червня Верховна Рада ратифікувала Стамбульську конвенцію щодо запобігання насильству проти жінок, домашньому насильству, а також боротьби з цими явищами. За неї проголосували 259 депутатів, проти — лише 8.

Ратифікація Стамбульської конвенції вважається гарним сигналом напередодні саміту ЄС щодо готовності України впроваджувати необхідні реформи.

Це рішення, що відкладалося багато років — зокрема через позицію Всеукраїнської ради церков — було особливо важливими для Нідерландів та Швеції – двох країн-скептиків, які зрештою погодилися підтримати статус кандидата для України.

Стамбульська конвенція — це міжнародна угода Ради Європи, яку станом на січень 2020 року підписали уже понад 35 країн Європи. Україна була однією з держав-авторок Конвенції та однією з перших підписала її (у 2011 році), однак досі не ратифікувала.

Важливість Конвенції в тому, що це — перший міжнародний юридично обов'язковий законодавчий акт, покликаний захищати права жінок в усьому світі й у будь-який час — як мирний, так і воєнний.

Цей документ встановлює кримінальну відповідальність за насильство проти жінок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?