Групу США для розслідування воєнних злочинів в Україні очолить мисливець за нацистами
Категорія
Україна
Дата публікації

Групу США для розслідування воєнних злочинів в Україні очолить мисливець за нацистами

Групу США для розслідування воєнних злочинів в Україні очолить мисливець за нацистами
Джерело:  online.ua

21 червня Україну відвідав генпрокурор США Меррік Гарленд та оголосив про створення групи, яка працюватиме над виявленням та притягненням до відповідальності всіх, хто вчинив воєнні злочини в Україні.  Її очолить мисливець за нацистами Елі Розенбаум.

Джерело: CNN

США створить команду з розслідування воєнних злочинів в Україні

Команду, за словами Гарленда, очолюватиме найвідоміший мисливець на нацистів Департаменту  Елі Розенбаум, і вона складатиметься з експертів у розслідуваннях, пов’язаних із порушеннями прав людини та військовими злочинами.

За даними Міністерства юстиції, Розенбаум, який вже 36 років працює в міністерстві юстиції США, раніше обіймав посаду директора стратегії та політики у сфері захисту прав людини, допоміг департаменту у понад 100 справах позбавлення громадянства або депортації обвинувачених нацистів.

Оголошення є сильним сигналом Міністерства юстиції про те, що воно зацікавлене в розслідуванні військових злочинів у війні, що триває в Україні, і наслідком попередніх спроб Міністерства юстиції заблокувати активи російських олігархів.

Немає схованки для військових злочинців. Міністерство юстиції США буде намагатися притягнути до відповідальності тих, хто вчиняє військові злочини та інші звірства в Україні. Працюючи разом із нашими внутрішніми та міжнародними партнерами, Міністерство юстиції буде невпинно намагатися притягнути до відповідальності кожну особу, причетну до скоєння військових злочинів, катувань та інших тяжких порушень під час неспровокованого конфлікту в Україні, – сказав Гарленд в Україні.

Гарленд також повідомив, що Міністерство юстиції направить трьох прокурорів, які будуть консультувати Україну, а також країни Європи та Близького Сходу щодо боротьби з зусиллями Росії уникнути глобальних санкцій.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?