Дуда зустрінеться із Зеленським на Генасамблеї ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Дуда зустрінеться із Зеленським на Генасамблеї ООН

Дуда зустрінеться із Зеленським на Генасамблеї ООН
Джерело:  online.ua

Президенти України, Польщі, Молдови та прем’єр-міністр Грузії зустрінуться на полях Генеральної асамблеї ООН. 

Джерело: сайт Президента Польщі.

Інформація про спільну зустріч з’явилася у графіку президента Польщі Анджея Дуди. У графіку зазначено, що 21-24 вересня 2021 року Анджей Дуда і його дружина відвідають Сполучені Штати Америки. Спільна зустріч Володимира Зеленського, Анджея Дуди, Майї Санду та Іраклія Гарібашвілі запланована на 21 вересня о 20 годині у генеральному консульстві Польщі в Нью-Йорку.

Також президент Польщі зустрінеться з президентами Монголії, Бразилії, Туреччини, Латвії, Литви, Естонії та Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем.

Візит Зеленського до США

У понеділок, 20 вересня, розпочнеться візит президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки.

Зеленський візьме участь у Генеральній асамблеї ООН і виступить там із промовою.

Раніше глава держави затвердив склад делегації для участі у 76-й сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй. Її очолить міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Заступником глави делегації буде постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Окрім того, президент розпорядився затвердити "директиви делегації України на 76-ту сесію Генеральної Асамблеї ООН", які вказані як таємні.

У Міністерстві закордонних справ України заявляли, що Генеральна Асамблея включила до порядку денного питання про тимчасово окуповані РФ території України.

 Тим часом російська делегація тричі намагалась оскаржити пункт порядку денного Генасамблеї щодо ситуації на окупованих українських територіях. Цю ініціативу росіян підтримало лише 11 держав. Натомість 63 країни проголосували за те, щоб зберегти український пункт в порядку денному Генасамблеї, ще 37 країн утримались.

Читайте також:

  • Зеленський знову їде до США — відома причина.

  • Генсек ООН назвав спільного ворога людства і закликав з ним боротися.

  • В ТКГ оцінили перспективи введення миротворців на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?