Зеленський знову їде США — відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський знову їде США — відома причина

Зеленський знову їде США — відома причина
Джерело:  online.ua

У понеділок, 20 вересня, український глава Володимир Зеленський знову відправиться в США. Президент разом з делегацією візьме участь в роботі Генасамблеї ООН. На ній будуть розглянуті питання окупованих Донбасу і Криму.

Джерело: пресслужба ОПУ

Офіс президента опублікував розпорядження Зеленського, яким він затвердив склад української делегації на ГА ООН. Разом з ним Україну на важливому міжнародному заході будуть представляти:

  • Кулеба Дмитро Івановіч- Міністр закордонних справ України, глава делегації

  • Кислиця Сергій Олеговіч- Постійний представник України при Організації Об'єднаних Націй, заступник глави делегації

  • Джапарова Еміне Айяровна - перша заступниця Міністра закордонних справ України, член делегації

  • Мережко Олександр Олександрович - голова Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва, член делегації (за згодою)

  • Сибіга Андрій Іванович - Заступник Керівника Офісу Президента України, член делегації

  • Чубаров Рефат Абдурахманович - Голова Меджлісу кримськотатарського народу, член делегації (за згодою)

  • Гайовишин Христина Олегівна - завідувачка відділом багатостороннього співробітництва Директорату з питань зовнішньої політики і стратегічного партнерства Офісу Президента України, заступниця члена делегації

  • Кориневич Антон Олександрович - Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим, заступник члена делегації

  • Мартіна Діна Гарієвна - заступниця директора - начальник відділу Департаменту міжнародних організацій Міністерства закордонних справ України, заступник члена делегації

  • Яременко Ігор Олександрович - заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з питань європейської інтеграції, заступник члена делегації.

Також Зеленський затвердив директиви делегації України на 76-у сесію Генеральної Асамблеї ООН, але вони поки не розголошуються.

Генасамблея ООН обговорить ситуацію на Донбасі і в Криму

Раніше перша заступниця глави МЗС України Еміне Джапарова повідомляла, що Генеральна Асамблея ООН схвалила рішення про розгляд важливого для України пункту "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України". Це питання включили в проєкт порядку денного 76-ї сесії Генасамблеї. Україну більшістю голосів підтримали 71 учасник ГА ООН. Проти виступили 12 країн, в числі яких Вірменія, Білорусь, Болівія, Корея, Іран, Казахстан, Нікарагуа, Росія, Сирія і Зімбабве.

"Ситуація на тимчасово окупованих територіях України залишається в полі зору ГА ООН. Дії Росії, які підривають авторитет Генасамблеї, заслуговують тільки на загальний осуд", - підкреслювала Джапарова.

Путін погодився на участь США в переговорах по Донбасу

Кілька днів тому в Кремлі заявили, що російський глава Володимир Путін згоден на участь США в переговорах по Донбасу. У Путіна назвали доцільною участь Вашингтона в переговорному процесі, адже російська влада переконана, що "саме Вашингтон керує Києвом". Російська влада вважає, що участь США в переговорах по Донбасу може "змусити" Україну виконувати мінські домовленості.

Як відомо, зараз Білий дім активно готує візит до Росії заступника Держдепу з політичних питань Вікторії Нуланд. Цілком можливо, це станеться в листопаді. Як стверджують інсайдери, Нуланд може зустрітися з заступником голови адміністрації президента Росії, головним куратором по Донбасу Дмитром Козаком.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?