Кремль заявив про новий план щодо жителів ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль заявив про новий план щодо жителів ОРДЛО

Кремль заявив про новий план щодо жителів ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна оголосила, що включить жителів ОРДЛО в програму переселення співвітчизників, щоб полегшити їм переїзд до Росії. У такий спосіб влада РФ знову підтвердила, що розцінює Донбас як ресурс дешевої робочої сили.

Джерело: "Антидот" на 24 каналі

У Кремлі закликають жителів ОРДЛО до переселення в Росію

За словами українського журналіста Дениса Казанського, раніше, щоб стати учасником програми переселення в Росію, мешканцям ОРДЛО потрібно було звертатися в російські консульства на території України - зрозуміло, що це вкрай непросте завдання.

Зараз РФ уже дозволила жителям Донбасу подавати заяви на території Росії. Це рішення, цілком ймовірно, посиль і без того катастрофічний відтік населення з ОРДЛО. Ні для кого не секрет, що мешканців непідконтрольної території змушують виїжджати з рідних міст:

  • безглузда і нескінченна війна;

  • крах економіки;

  • відсутніст роботи;

  • низькі зарплати;

  • безправ'я.

"І якщо в перші роки їхали в Україну, то після початку роздачі російських паспортів пішла друга хвиля міграції – в Росію", - пояснює Казанський.

За словами журналіста, зараз у Донецьку та Луганську можна побачити рекламні борди про набір людей на вугільні шахти в Якутії.

"І донецькі шахтарі, що залишилися без роботи після закриття та затоплення їхніх шахт, охоче відгукуються на цю пропозицію. Наприклад, нещодавно російський холдинг "Колмар" оголосив, що перевіз з Донбасу до Якутії 2 тисячі шахтарів з сім'ями", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що ці люди вже отримали російські паспорти. Цілком можливо, що більшість з них ніколи вже не повернеться на Донбас.

Ця масова міграція населення з ОРДЛО лякає навіть путінських бойовиків. До прикладу, представник ОРДЛО в ТКГ член угруповання так званої "ЛНР" Родіон Мірошник неочікувано для всіх почав критикувати ініціативу РФ полегшити жителям Донбасу переїзд до Росії.

Читайте також:

  • Данілов розповів, чому Україна не повертає Крим військовим шляхом.

  • Меркель викрила гібридні атаки режиму Лукашенка на ЄС.

  • ЗСУ готуються відбивати повномасштабне вторгнення Росії — головнокомандувач.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?