"Собака гавкає": окупанти в Криму відреагували на санкції РНБО
Категорія
Політика
Дата публікації

"Собака гавкає": окупанти в Криму відреагували на санкції РНБО

"Собака гавкає": окупанти в Криму відреагували на санкції РНБО
Джерело:  online.ua

18 вересня очільник так званої "виборчої комісії Криму" Михайло Малишев заявив, що санкції Ради національної безпеки і оборони України щодо учасників "виборів" до Держдуми РФ на окупованому півострові не вплинуть на їх проведення. З такою заявою він виступив перед місцевими журналістами.

Джерело: "ТАСС"

Кримські окупанти висміяли санкції РНБО

"Всі ці чергові санкції жодним чином не вплинуть на роботу ані виборчих комісій, ані членів комісій. І хотілося б відповісти відомою східною приказкою "Собака гавкає, а караван іде". Все йде своєю чергою, вся робота проводиться, яка необхідна з організації виборчого процесу. Все в нормальному, спокійному режимі", - циніічно заявив Михайло Малишев.

За словами Малишева, за підсумками першого дня "голосування" явка в Криму склала 21,15%. Він також стверджує, що до голосування долучилися 315,9 тисяч жителів півострова.

Що відомо про вибори в Держдуму РФ

У Росії 17-19 вересня проходять вибори у Думу. Ватажок путінських бойовиків на окупованій частині Донецької області України Денис Пушилін заявив, що для мешканців ОРДО з російськими паспортами пустять 825 автобусів і 12 поїздів, щоб вони змогли проголосувати на виборах до Держдуми РФ.

Після цього український парламент закликав міжнародну спільноту застерегти команду Володимира Путіна від проведення виборів у Державну Думу РФ в окупованому Криму, унеможливити участь у них жителів ОРДЛОта не визнати легітимність виборів, запланованих на 19 вересня 2021 року.

Пізніше Міністерство закордонних справ України висловило протест і жорстко розкритикувало протиправне проведення Росією виборів до Держдуми РФ на тимчасово окупованій території Криму та примусове залучення до голосування мешканців ОРДЛО.

Вже 17 вересня Рада нацбезпеки і оборони України вирішила запровадити санкції стосовно учасників так званих "виборів" до Держдуми РФ, які проводяться в окупованому Криму і ОРДЛО.

Читайте також:

  • Жителі ОРДЛО зривають голосування до Держдуми РФ.

  • В Євросоюзі можуть не визнати вибори в Росії.

  • Путін заявив про десятки людей з оточення, яких одночасно вразив коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?