Жителі ОРДЛО зривають голосування до Держдуми РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Жителі ОРДЛО зривають голосування до Держдуми РФ

Жителі ОРДЛО зривають голосування до Держдуми РФ
Джерело:  online.ua

Жителі самопроголошеної "ДНР", що мають російські паспорти, поїдуть голосувати на вибори в Держдуму в найближчу до кордону в Росією Ростовську область. В організації "Східна правозахисна група", створеній на Луганщині під час початку бойових дій в 2014 році називають кількість бажаючих проголосувати відносно невеликою.

Джерело: Східна правозахисна група

Окупаційні адміністрації продовжили для жителів ОРДЛО термін прийому заявок на перевезення для участі в голосуванні до 16 вересня. Рішення викликане тим, що на даний момент не вдається забезпечити достатню явку - у кількості 75% від загальної кількості виданих паспортів РФ.

Якщо перевести процентне співвідношення на мову цифр, необхідно зібрати 400-450 тисяч бажаючих проголосувати в Росії. Поки що цього зробити не вдалося. Відзначимо, попередній кінцевий термін був встановлений до 10 вересня.

Охочих проголосувати донеччан реєстрували на платформі «Дистанційне електронне голосування». За попередніми даними, наданими організацією "Східна правозахисна група", їх кількість не перевищує 139 тис.

СБУ розкрила план РФ щодо жителів ОРДЛО

Нагадаємо, тиждень тому силовики Служби безпеки виступили із заявою щодо виборів в державну думу РФ, в яких режим Кремля передбачає залучити так званих "російських громадян" з окупованих районів сходу України.

За офіційними даними, спецслужба зафіксувала надзвичайно активну і протизаконну видачу паспортів населенню ОРДЛО. Це - один із кроків, спрямованих виключно на використання цих голосів для російських виборів.

"Організатори діють з порушеннями норм міжнародного законодавства і позбавляють "нових громадян” соціальних гарантій. За інформацією СБУ, окупанти розраховують залучити до виборів якомога більше жителів тимчасово окупованих територій. Тому з червня 2021 за прямими вказівками з РФ, примусове отримання російського громадянства йде прискореними темпами", - заявили в українській спецслужбі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?