Рада закликала світ до санкцій проти РФ за нові вибори у держдуму
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада закликала світ до санкцій проти РФ за нові вибори у держдуму

Рада закликала світ до санкцій проти РФ за нові вибори у держдуму
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді народні депутати у середу, 8 вересня, підтримали постанову №5497 про заклик до світу щодо невизнання вересневих виборів у державну думу РФ, які Кремль проводить у Криму та ОРДЛО.

Джерело: сайт парламенту

За офіційними даними, постанова отримала назву “Про Звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства у зв’язку із незаконною підготовкою виборів у Державну Думу Російської Федерації у тимчасово окупованій АР Крим та Севастополі та з залученням до голосування громадян України з окупованої частини Донецької та Луганської областей”.

У ній говориться, що міжнародній спільноті варто не тільки не визнавати вибори, але застосувати різноманітні інструменти впливу проти Кремля. Підтримали документ 318 нардепів.

Буквально постановою Рада пропонує іноземним партнерам “застосувати санкції проти представників органів влади та окупаційної адміністрації Російської Федерації, які залучають громадян України на окупованих територіях до виборів у державну Думу, і тим самим порушують суверенітет України”.

Київ про вибори на Донбасі та в Криму

У Міністерстві закордонних справ нещодавно виступили із заявою про те. Що відповідні результати голосування в РФ не можуть бути легітимними. Водночас із цим українська влада продовжуватиме системну роботу для притягнення російського режиму Володимира Путіна до відповідальності за вторгнення на територію іншої суверенної держави.

“Вибори до Держдуми РФ в тимчасово окупованих Криму і Донбасі будуть нелегітимними, а їхні результати — юридично нікчемними. Ба більше, організація Росією голосування на українських тимчасово окупованих територіях поставить під сумнів легітимність всього російського виборчого процесу.
Заяви МЗС РФ про нібито провокації нашої держави розраховані на внутрішнього російського споживача. Саміт Кримської платформи чітко продемонстрував, що міжнародна спільнота солідарна з Україною в політиці невизнання спроби анексії частини української території”, додали тоді в МЗС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?