МЗС оголосило про нелегітимність виборів у російську держдуму
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС оголосило про нелегітимність виборів у російську держдуму

МЗС оголосило про нелегітимність виборів у російську держдуму
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ України звернули увагу на проблеми з легітимністю виборів у державну думу Росії, оскільки голосування прямо торкається окупованого Криму, “приєднання” якого до країни-агресора не визнали у світі.

Джерело: Українська правда

За словами речника дипломатичного відомства Олега Ніколенка, не можуть бути легітимними вибори, які проходять на Кримському півострові, а також в окупованих районах Донеччини та Луганщини.

“Вибори до Держдуми РФ в тимчасово окупованих Криму і Донбасі будуть нелегітимними, а їхні результати - юридично нікчемними. Ба більше, організація Росією голосування на українських тимчасово окупованих територіях поставить під сумнів легітимність всього російського виборчого процесу.

Заяви МЗС РФ про нібито провокації нашої держави розраховані на внутрішнього російського споживача. Саміт Кримської платформи чітко продемонстрував, що міжнародна спільнота солідарна з Україною в політиці невизнання спроби анексії частини української території”, - наголосив прессекретар.

В МЗС додали, що українська влада продовжуватиме системну роботу для притягнення російського режиму Володимира Путіна до відповідальності за вторгнення на територію іншої суверенної держави.

Вибори на окупованих землях

Раніше українське МЗС виступало з претензіями до кремля з приводу паспортизації серед місцевого населення та залучення його до виборів у держдуму.

“Україна вимагає від Російської Федерації скасувати усі неправомірні рішення, що стосуються тимчасово окупованих територій, та припинити вживати кроки, спрямовані на подальшу інтеграцію населення тимчасово окупованих територій України до політичного та соціально-правового простору РФ”, - заявляли дипломати.

Своєю чергою російський міністр закордонних справ Сергій Лавров наголошував - Кремль має нібито повне право на паспортизацію на Донбасі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?