В Росії суд заборонив Google і Yandex показувати “Розумне голосування”
Категорія
Світ
Дата публікації

В Росії суд заборонив Google і Yandex показувати “Розумне голосування”

В Росії суд заборонив Google і Yandex показувати “Розумне голосування”
Джерело:  online.ua

В Росії суд заборонив пошуковим системам Google і Yandex показувати в пошуковій видачі словосполучення «Розумне голосування», яке пов’язане з ініціативою опозиціонера Олексія Навального напередодні виборів в Державну думу. Відповідне рішення прийняв Арбітражний суд Москви.

Джерело: рішення Арбітражного суду Москви.

Зазначимо, що вибори в Росії мають відбутися з 17 по 19 вересня (в тому числі в Державну думу). Російський суд прийняв своє рішення за позовом компанії «Вулінтрейд» з Ставропольського краю, яка раніше отримала у держави права на логотип і товарний знак «Розумного голосування».

«Вулінтрейд» звернувся в суд з вимогою заборонити Google та «Yandex» показувати в результатах пошуку відповідний проєкт Олексія Навального.

Цікаво, що головний вид діяльності компанії «Вулінтрейд» – заготівля і продаж овечої вовни.

Нагадаємо, на початку вересня цього року Роскомнадзор зажадав від Apple та Google прибрати з магазинів додаток Навального. У цьому додатку, крім іншого, також є функція «Розумного голосування».

“Розумне голосування”

"Розумне голосування" - проєкт, розроблений командою російського опозиціонера Олексія Навального, який дозволяє виборцям, як стверджують розробники, віддати голос проти кандидатів від партії влади.

Технологія "Розумне голосування" розроблена в 2019 році.

Команда Навального задля уникнення розпорошення голосів між опозиційними кандидатами закликає, домовившись, голосувати за найсильнішого супротивника “Єдиної Росії”. При цьому підкреслюється, що найсильніший кандидат визначається на основі результатів попередніх виборів і поточних соціологічних опитувань. На сайті проєкту "Розумне голосування" громадянам пропонується, вказавши регіон і адреса, дізнатися ім'я "свого кандидата" проти партії влади.

Команда Навального розкритикувала рішення Арбітражного суду Москви щодо заборони компаніям Google і Yandex видавати в результатах пошукових запитів сайт "Розумне голосування". Виконавчий директор ліквідованого владою Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Іван Жданов стверджує, що рішення суду є незаконним, оскільки "Розумне голосування" не є "предметом комерційного обігу" і використовується соратниками Навального вже кілька років.

Також Жданов надіється, що Google не буде виконувати рішення московського суду.

Читайте також:

  • Навальний назвав Путіна патологічним брехуном і психічно нездоровою людиною.

  • Навальний описав потужний спосіб боротьби з Путіним.

  • Британія розширила санкції проти Росії через отруєння Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?