Британія розширила санкції проти Росії через отруєння Навального
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія розширила санкції проти Росії через отруєння Навального

Британія розширила санкції проти Росії через отруєння Навального
Джерело:  online.ua

Уряд Великої Британії у п’ятницю, 20 серпня, затвердив рішення про розширення санкційного тиску на Кремль через отруєння рік тому російського опозиціонера Олексія Навального.

Джерело: уряд країни

За офіційними даними, “чорний список” доповнили особами, яких вважають причетними до замаху на опозиційного політика, серед них - представники ФСБ.

Перелік у рішенні складається з 7 позицій:

  • керівник служби з захисту конституційного ладу та боротьби з тероризмом ФСБ Олексій Сєдов;

  • директор Інституту криміналістики ФСБ РФ Кирило Васильєв;

  • заступник директора науково-технічної служби ФСБ Володимир Богданов;

  • робітники ФСБ Олексій Александров, Станіслав Макшаков, Іван Спиридонов і Володимир Паняєв.

Всі ці особи майже у повному складі згадувалися в журналістському розслідуванні The Insider та Bellingcat, яке було повністю присвячене отруєнню Навального під час відрядження в Сибіру.

Водночас у списку немає Костянтина Кудрявцева - це ймовірний представник ФСБ, що де-факто підтвердив замах спецслужби Кремля на опозиціонера із використанням бойової отрути “новачок”.

Отруєння Навального

Навального отруїли під час візиту до Томська. Він кілька наступних тижнів провів у Німеччині на лікуванні та відновленні. Після поверненні в Росію у січні його заарештували та відправили до в’язниці — за старою справою, умовне покарання в якій він нібито порушив.

На рівні ООН 1 березня було оголошено, що російська влада несе відповідальність за замах на популярного опозиціонера.

“Ми дійшли висновку, що Росія несе відповідальність за спробу отруєння Навального. З огляду на неадекватну реакцію російської влади, застосування забороненого хімічної зброї та очевидну низку спроб цілеспрямованих убивств, ми вважаємо, що потрібно в терміновому порядку провести міжнародне розслідування, щоб встановити факти та з’ясувати всі обставини отруєння Навального”, — додали спецдоповідники.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?