У Путіна кинули скандальний виклик Меркель перед її візитом до Москви
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна кинули скандальний виклик Меркель перед її візитом до Москви

У Путіна кинули скандальний виклик Меркель перед її візитом до Москви
Джерело:  online.ua

Напередодні візиту канцлера ФРН Ангели Меркель в Москву на переговори з главою Кремля Володимиром Путіним, МЗС РФ виступив із заявою по справі про отруєння опозиціонера Олексія Навального. У ньому команду Меркель публічно звинуватили в нанесенні збитку націнтересам Росії. І це на тлі того, як Меркель відчайдушно веде боротьбу з усім ЄС, Україною і США на користь російського газопроводу "Північний потік-2".

Джерело: пресслужба МЗС РФ

У заяві в МЗС РФ прямолінійно звинуватили Берлін в "розігруванні" справи Навального нібито для того, щоб дискредитувати Росію в очах світової громадськості. У ній традиційно Москва заперечує свою причетність до отруєння опозиціонера бойовою отрутою "Новачок".

Федеральне відомство юстиції ФРН і ОЗХЗ у Путіна звинуватили в "засекречування" даних про речовину, яке знайшли в біологічних матеріалах Навального. Відмову надати Москві ці дані в Кремлі називають "спробою замітати сліди".

У МЗС РФ також недвозначно натякають на те, саме Німеччина отруїла Навального - нібито його за наказом Берліна могли отруїти на борту літака при переправленні в ФРН на лікування. У команді російського президента вважають, що справу Навального тримають на порядку денному, щоб "впливати на вибори в Держдуму" і "використовувати заради нових нападок на Росію".

"Берлін і його союзники не упускають можливості використовувати галас навколо О.Навального, штучно створюваний при їх же безпосередньому внеску, як привід для здійснення в рамках стратегії комплексного стримування нашої країни все нових нападок на нас на майданчиках різних міжнародних організацій, маскуючи їх якимись «праволюдськими стурбованостями»", - підкреслюється в заяві російського МЗС.

Офіційний Берлін і сама Меркель поки не прокоментували публічні звинувачення Росії.

Коротко про отруєння і тюремне ув'язнення Олексія Навального

  • Навального отруїли влітку 2020 року імовірно бойовим отрутою "Новачок".

  • Він проходив лікування в Німеччині і повернувся в Росію 17 січня.

  • Російські силовики затримали Навального відразу ж в аеропорту за ухилення від явки в кримінально-виконавчу інспекцію як умовно засудженому за злочин.

  • Навального судили у справі про шахрайство 2012 року і засудили до 2,5 років колонії - вийде на свободу лише в середині літа 2023 року.

  • ЄС і США звинувачують оточення Путіна в замаху на Навального.

  • Брюссель і Вашингтон уже ввели персональні санкції проти тих, хто причетний до отруєння, і тих, хто несе відповідальність за арешт опозиціонера.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?