Держдеп США відреагував на нове рішення Путіна проти Навального
Категорія
Політика
Дата публікації

Держдеп США відреагував на нове рішення Путіна проти Навального

Держдеп США відреагував на нове рішення Путіна проти Навального
Джерело:  online.ua

Адміністрація американського лідера Джо Байдена стурбована репресіями росіян, які застосовує Кремль до всіх незгодних з російською владою. У Держдепі США відреагували на нові пред'явлені звинувачення опозиціонеру Олексію Навальному і попередили команду президента РФ Володимира Путіна, що Штати пильно стежать за ситуацією.

Джерело: пресслужба Держдепу США

Офіційний представник головного дипвідомства Штатів Нед Прайс запевнив, що США підтримують і продовжать підтримувати росіян, яких намагається залякати і придушити Кремль. Він підкреслив, що нові звинувачення проти Навального були висунуті не тільки слідом за тим, що російська влада заарештувала і помістили його самого за ґрати, а й за разгонами із застосуванням насильства російських громадян, які вийшли на вулиці протестувати проти цього арешту.

"Багато в чому це продовження схеми поведінки, що викликає дуже велике занепокоєння. США продовжують виступати в підтримку багатьох росіян, які, як ми це бачили недавно, вийшли на вуличні акції з бажанням підзвітності свого уряду і виразом свого прагнення до більшої свободи, з протестом проти того рівня репресій, об'єктом яких вони стали ", - попередив Кремль представник Держдепу США.

Нові звинувачення Навальному

На цей раз Олексія Навального російська влада звинуватила в створенні некомерційної організації, що "зазіхає на особистість і права громадян". Слідчий комітет РФ напередодні вже висунув офіційні звинувачення опозиціонеру. Вони полягають в створенні і керівництві "Фондом боротьби з корупцією". У Кремлі вважають, що ФБК вів незаконну і небезпечну діяльність, "спонукаючи громадян до вчинення протиправних діянь".

До речі, нова кримінальна справа проти Навального була заведено в лютому 2021 року, через кілька днів після прем'єри резонансного фільму ФБК "Палац для Путіна. Історія найбільшої хабара". Правда, стало відомо про неї лише в кінці квітня. Якщо суд доведе провину Навального, то йому загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.

Як відомо, на даний момент Навальний знаходиться у в'язниці у справі "Ів-Роше", порушеній у 2014 році. Його засудили до 2,5 років колонії - вийде на свободу лише в середині літа 2023 року.

Не можна не згадати про те, що заарештували Навального прямо в аеропорту, коли він повернувся після лікування в Німеччині, де лікарі врятували йому життя після отруєння в РФ отрутою "Новачок".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?