Навальний назвав Путіна патологічним брехуном і психічно нездоровою людиною
Категорія
Світ
Дата публікації

Навальний назвав Путіна патологічним брехуном і психічно нездоровою людиною

Навальний назвав Путіна патологічним брехуном і психічно нездоровою людиною
Джерело:  online.ua

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який вже 220 днів перебуває в російській колонії, дав перше інтерв'ю з початку ув'язнення.

Джерело: сайт Навального.

Він письмово відповів на запитання американського видання The New York Times, що зайняло 54 сторінки. В матеріал газети ввійшли цитати опозиціонера. На сайті Навального опублікували всі питання і відповіді, які він дав російською мовою.

Так, в інтерв'ю Навальний відповів на запитання журналістів про ризики того, що його вб'ють в колонії.

"Довгі роки я повинен був виправдовуватися, відповідаючи на запитання "чому вас досі не вбили?" і "чому вас не посадили?". Тепер, коли у мене в чекбоксах цих пунктів стоять галочки, я повинен оцінювати ймовірність своєї смерті в тюрмі. Ну, очевидно, відповідь як в анекдоті: 50% – або вб’ють, або не вб’ють", - зазначив Навальний.

Навальний також висловився про президента РФ Володимира Путіна.

“Давайте не забувати про те, що ми маємо справу з явно психічно нездоровою людиною - Путіним. Патологічним брехуном з маніями величі і переслідування. 22 роки безконтрольної влади зроблять таким будь-кого, і ми спостерігаємо класичну ситуацію напівбожевільного царя.

Ви ж знаєте, що в Кремлі офіційно трудяться астрологи і шамани. Путін схиблений на окультизмі і ходить з червоною ниткою на зап'ясті. Теж нічого дивного - типова ознака деградації і розкладання при абсолютної влади.

Ось ми намагаємося будувати якісь раціональні версії, а насправді коли-небудь з'ясується, що президент Росії приймає рішення на основі порад якогось старця з лісу. Або покемона”, - розповів Навальний.

Російський опозиціонер наголосив, що з в'язниці дуже добре видно, чому жоден «національний проєкт» глави Кремля не увінчався успіхом.

“Той хаос і бардак, в який перетворюється державна система, в принципі не здатні породжувати якийсь результат. Господи, та вони навіть проєкт «давайте вб'ємо Навального» не змогли реалізувати при всіх своїх можливостях”, - зазначив він.

Арешт і ув'язнення Навального

Влітку 2020 року лідера російської опозиції намаглися отруїти "новачком", підсипавши речовину в чай. Навальний 17 січня цього року повернувся з Німеччини, де він проходив лікування, до Москви.

Літак мав приземлитися в аеропорту "Внуково", але був перенаправлений в "Шереметьєво". На прикордонному контролі в аеропорту Навального затримала поліція.

В управлінні Федеральної служби виконання покарань по Москві заявили, що опозиціонера затримали за ухилення від явки в кримінально-виконавчу інспекцію як умовно засудженого за злочин. 18 січня суд заарештував Навального до 15 лютого.

2 лютого Симоновський суд в Москві в ході виїзного засідання в Мосміськсуді за клопотанням ФСВП замінив політичному конкуренту Путіна умовний термін на 3,5 року на реальний у справі "Ів Роше". Всього відповідно до цього рішення Навальний має провести в колонії загального режиму два роки і вісім місяців.

Читайте також:

Навальний описав потужний спосіб боротьби з Путіним.

Британія розширила санкції проти Росії через отруєння Навального.

Держдеп США відреагував на нове рішення Путіна проти Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?