Дуда звернувся до українців і Зеленського з потужною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Дуда звернувся до українців і Зеленського з потужною заявою

Дуда звернувся до українців і Зеленського з потужною заявою
Джерело:  online.ua

На саміті НАТО в червні обговорять дорожню карту з умовами для вступу України в в Північноатлантичний альянс. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда після переговорів з українським лідером Володимиром Зеленським, який закликав дати Україні "чіткий сигнал" з приводу вступу в ЄС і НАТО.

Джерело: відео прес-конференції Зеленського і Дуди після саміту лідерів п'яти держав у Варшаві

Дуда запевнив Зеленського і українців в тому, що питання безпеки України точно стануть предметом обговорення на саміті НАТО, який запланований на середину червня. За його словами, зокрема, планується обговорити дорожню карту, яку Україна повинна виконати для членства в альянсі.

"По-перше, це питання безпеки України, а в зв'язку з цим і безпеки всієї Центральної Європи. А по-друге, це питання також формального вказівки Україні шляху, по якому вона повинна йти в напрямку членства, дорожньої карти до цього членства, яке зараз має фундаментальне значення і за яке Україна бореться ", - сказав Дуда.

Зеленський після цього подякував Польщі та президенту цієї країни за підтримку українців і прагнення України до Північноатлантичного альянсу і ЄС.

"Україні потрібен чіткий сигнал щодо європейської та євроатлантичної перспективи. Накопиченню цих питань - «на потім», «коли», «за 10 років» - треба покласти край.
Анджей Дуда розділяє ці думки. Як і українці, більшість поляків позитивно сприймає майбутнє членство України в ЄС", - написав Зеленський в соцмережі за підсумками переговорів з Дудою.

Фото - twitter.com/ZelenskyyUa

Переговори Зеленського і Дуди - про що домовилися

На двосторонніх переговорах у рамках візиту Зеленського в Варшаву український лідер запросив польського колегу взяти участь у Кримській платформі. Дуда прийняв пропозицію і запевнив, що приїде до Києва на цей дуже важливий захід, пов'язаний з деокупацію українського Криму.

Фото - twitter.com/ZelenskyyUa

Також президенти України і Польщі обговорили і низку двосторонніх проєктів, які планують реалізувати на гроші ЄС. Дуда запевнив, що це можна трактувати як певне зближення України з ЄС.

Мова, зокрема, йде про проєкт, пов'язаний з українськоюнаціональною меншиною в польському Перемишлі та польською національною меншиною у Львові.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?