ЄС звернувся до України зі спеціальним закликом щодо євроінтеграції
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС звернувся до України зі спеціальним закликом щодо євроінтеграції

ЄС звернувся до України зі спеціальним закликом щодо євроінтеграції
Джерело:  online.ua

Представники центрального керівництва Євросоюзу виступили зі спеціальною заявою на адресу українського партнера з приводу євроінтеграції.

Джерело: Укрінформ

За оприлюдненими даними, європейська сторона закликає офіційний Київ посилити інституційну спроможність до проведення інтеграції.

З відповідною заявою виступила заступниця гендиректора Директорату з питань добросусідства та розширення Єврокомісії Катаріна Матернова. Вона виступила під час засідання Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Матернова пояснила, інституційна спроможність має бути посилена для реалізації порядку денного процесу євроінтеграції.

“Я розумію, що є ще багато незаповнених позицій (в Урядовому офісі з координації європейської та євроатлантичної інтеграції), тому що COVID дійсно на нас усіх впливає, але ми намагаємося посилити свої команди з тим, щоб вони працювали якомога продуктивніше”, - зауважила посадовиця.

Водночас народна депутатка Іванна Климпуш-Цинцадзе, голова Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до ЄС, виступила з твердженням у відповідь щодо інституційних спроможностей Києва.

Згідно з її виступом, взаємодія уряду та парламенту має бути необхідною умовою для просування серйозного та амбітного порядку денного між Україною з одного боку та Євросоюзом з іншого.
Зокрема, вона запропонувала посилені експертизи законопроєктів на відповідність загальному європейському праву.

“Можливо, розглянути можливість, щоб такий аналіз здійснювався спеціальним уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань наближення законодавства”, - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Євроінтеграція України

Українська сторона взяла потужний курс на здобуття членства в Євросоюзі ще наприкінці 2013 року, коли у центрі Києва почалися масові мітинги. Їх учасники обурилися планами тодішнього президента Віктора Януковича відмовитися від Угоди про асоціацію України та ЄС.

Вже з 2014 року європейський курс держави затверджений на законодавчому рівні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?