Дурнуваті ігри: в ЄС вилаяли Джонсона через проблеми з Brexit
Категорія
Світ
Дата публікації

Дурнуваті ігри: в ЄС вилаяли Джонсона через проблеми з Brexit

Дурнуваті ігри: в ЄС вилаяли Джонсона через проблеми з Brexit
Джерело:  online.ua

Очільник Європейської Ради Дональд Туск вважає, що британському уряду досить займатися "дурнуватими іграми" навколо Brexit. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter топ-посадовця.

За його словами, вихід країни з Євросоюзу загрожує проблемами для обох сторін, а Лондон не може вирішити певні питання.

"На карту поставлена не перемога в якійсь дурнуватій грі у взаємозвинувачення. На карту поставлено майбутнє Європи та Великої Британії, а також безпека та інтереси нашого народу. Вам не потрібна угода, ви не хочете відтермінування, ви не хочете скасувати вихід, quo vadis?" - питає Туск.

Останній вислів є латинською крилатою фразою. Він буквально перекладається як "куди йдеш?".

Згідно з інформацією BBC, між прем'єром Борисом Джонсоном та канцлеркою ФРН Ангелою Меркель відбулася розмова щодо угоди. Результати цього контакту на вищому рівні невтішні - Берлін не згодний укласти договір на пропозиції Лондона.

Як повідомляв ONLINE.UA, на тлі наближення Brexit голова британського уряду звернувся до Євросоюзу із закликом щодо компромісу у створенні угоди. Він нагадав про необхідність скасування механізму "бекстоп".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?