Душили і погрожували зґвалтувати: Сенцов розповів про страшні тортури в російській в'язниці
Категорія
Україна
Дата публікації

Душили і погрожували зґвалтувати: Сенцов розповів про страшні тортури в російській в'язниці

Душили і погрожували зґвалтувати: Сенцов розповів про страшні тортури в російській в'язниці
Джерело:  online.ua

Український режисер Олег Сенцов, який незаконно утримувався в російській в'язниці за сфабрикованими звинуваченнями в підготовці теракту, розповів, як його катували співробітники ФСБ. Бранець Кремля зізнався через які жахи йому довелося пройти, поки не відбувся обмін полоненими між Росією і Україною, в рамках якого він повернувся додому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

Сенцов розкрив шокуючі подробиці перебування в російській в'язниці. Він розповів, що під час допитів співробітники спецслужб РФ душили його пакетом, били кийками по п'ятах, роздягали і погрожували зґвалтувати.

"Такі ось звичайні допити. Це нічого незвичайного. Це для вас може бути якийсь шок, але, побувавши в тюрмах, я такого надивився, такого наслухався, що розумію, що це легка програма така", - підкреслив Сенцов, зазначивши, що всіх українських полонених в російських в'язницях піддавали жорстоким тортурам.

Також режисер розповів, як його затримали в Криму в 2014 році. За словами Сенцова, в той час він відкрито займав проукраїнську позицію, так як був против окупації Криму, в зв'язку з чим "займався багатьма речами, які могли не сподобатися" російському керівництву. Тому спецслужбам було поставлено завдання заарештувати його.

"Тобто це вже давно все було вирішено. Тому що, коли мене затримали, катували, допитували і нічого не знайшли, мене все одно не відпустили. Сказали:"Ми тебе все одно посадимо, в будь-якому випадку. Ми нікого не відпускаємо. Просто якщо хочеш полегшити долю, ось будь-яке прізвище називаєш з керівництва України - отримуєш 7 років. Відмовляєшся - будеш організатором, отримаєш 20". Я відмовився, мене зробили організатором, отримав 20 років", - пояснив режисер.

Нагадаємо, Олег Сенцов повернувся в Україну 7 вересня в рамках обміну полоненими з Росією за формулою "35 на 35". Разом з ним прибули ще 10 інших політв'язнів і 24 моряка, яких Кремль в листопаді 2018 року після атаки незаконно захопив поблизу Керченської протоки на Азові.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Сенцов заявив, що заради звільнення українських політв'язнів він готовий потиснути руку президенту Росії Володимиру Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?