Дуже мало зброї. Дуда засумнівався в успіху контрнаступу ЗСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Дуже мало зброї. Дуда засумнівався в успіху контрнаступу ЗСУ

Дуже мало зброї. Дуда засумнівався в успіху контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

За словами президента Польщі Анджея Дуди, в українських військових не має достатньої кількості відповідних озброєнь, аби змінити ситуацію на полі бою у розв'язаній Кремлем злочиній війні.

Джерело: "The Washington Post"

Дуда закликає надати Україні більше зброї 

Президент Польщі підкреслив, що завдяки військовій підтримці західних партнерів, в України значно більш сучасний потенціал, а ніж в злочинної армії РФ, однак цього недостатньо.

Питання в іншому: Чи має Україна достатньо зброї, щоб змінити баланс у війні і взяти гору? І відповідь, ймовірно: ні. У них, ймовірно, недостатньо зброї. І ми знаємо це з того, що наразі вони не в змозі здійснити дуже рішучий контрнаступ проти російських військових. Коротше кажучи, вони потребують більшої допомоги, - наголосив Дуда.

Чому Захід не дає Україні достатньої кількості зброї  

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, західні партнери дають Україні відносно малу кількість озброєнь, адже вже більше не бояться просування російської армії до кордонів НАТО.

Він зазначив, що партнери добре розуміють і відверто загарбницьку природу російського вторгнення, і неможливість домовитися з Володимиром Путіним. Але також вони розуміють, що Росія не має ресурсів для повноцінної війни з НАТО.

Але вони розуміють й іншу сторону цієї справи – Україна точно не впаде. Незалежно від того скільки у нас буде зброї – Україна не впаде. Росія не переможе у війні. Росія не підійде до західних кордонів. Тож вони почувають себе вкрай комфортно, - підкреслив Подоляк.

При цьому радник голови ОП впевнений, що Захід досі має чимало ілюзій стосовно Росії. На приклад, не розуміє проблему посилення російського впливу в Африці та Азії, а також намагається отримати певні дивіденди з того, що через санкції Росії платить значно дорожче за весь імпорт, який йде із Заходу.

Сьогодні вони десь підсвідомо думають: з одного боку ми граємо у гру "війна в Україні"; з іншого боку ми обнулили репутацію Росії, а з третього – підвищили ціну корупційних премій, які можемо отримувати, - наголосив представник ОП.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?