Дуже погано: Кабмін назвав головний ризик для економіки України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Дуже погано: Кабмін назвав головний ризик для економіки України

Дуже погано: Кабмін назвав головний ризик для економіки України
Джерело:  rbc.ua

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов озвучив невтішний прогноз. За його словами, у наступному році найбільшим макроекономічним ризиком для України буде внутрішній. Своєю думкою він поділився в інтерв'ю "РБК-Україна" , передає ONLINE.UA.

Окрім того, чиновник зазначив, що уповільнення світової економіки може істотно вплинути на українську економіку.

"Ризик глобальної кризи. Для нас важливо, що є уповільнення світової економіки. Також ціни на метал падають. Це для нас дуже погано", - заявив міністр.

Милованов також наголосив, що в Україні ростуть певні напрямки промисловості, наприклад переробна і харчова галузі, "економіка зростає". Він додав, що поки в міністерстві не ставили KPI на наступний рік, але він особисто планує зробити команду "більш щасливою і ефективною".

Окрім того, чиновник оцінив інвестиційний клімат України. На його думку, інвестклімат України можна оцінити на "трійку" (за п'ятибальною шкалою), яка наближається до "четвірки".

"Це ми бачимо в рейтингах - стабільно В, але нам до А потрібно дістатися", - розповів Милованов.

Варто звернути увагу на те, що зростання ВВП України в третьому кварталі поточного року склало 4,1% до аналогічного періоду 2018 року, тоді як у другому кварталі темп зростання був вищим - 4,6%, а в першому - нижчим (2,5%).

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України  потішило українців новим приємним прогнозом  — урядом очікується зміцнення обмінного курсу гривні у зв’язку з досягненням домовленостей з РФ щодо транзиту газу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?