Дуже складно — Зеленський виступив з терміновим дорученням
Категорія
Політика
Дата публікації

Дуже складно — Зеленський виступив з терміновим дорученням

Дуже складно — Зеленський виступив з терміновим дорученням
Джерело:  online.ua

В Україні зафіксували справжній спалах порушень правил на дорогах, пов'язаних з габаритно-ваговими обмеженням. Президент Володимир Зеленський доручив невідкладно поставити крапку у проблемі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

За оприлюдненими даними, державний лідер у вівторок, 16 червня, провів традиційну в умовах епідемії COVID-19 нараду з представниками Кабміну. Він наголосив, що майже кожна фура на українських дорогах перевантажена.

"Я не думав, що крім програми під назвою «Велике будівництво» в нашій країні, яку дуже складно було підняти на ноги, буде окрема велика проблема – як захистити частину цієї програми, а саме – дороги в країні", - підкреслив Зеленський.

Він додав, перевантажені фури вже, як зафіксовано, пересуваються новими дорогами, що побудовані за програмою "Велике будівництво".

Своєю чергою прем'єр-міністр Денис Шмигаль зауважив, протягом 2020 року фахові інспектори почали цілодобову службу. За період з 12 травня вони оформили близько 900 актів про порушення. Сума штрафів сягнула 190 тисяч євро.

"Прем’єр-міністр зазначив, що Кабмін передав до профільного комітету Верховної Ради законопроєкт про зміни до деяких законодавчих актів України щодо здійснення Державною службою України з безпеки на транспорті габаритно-вагового контролю. Він передбачає надання можливості органам місцевої влади встановлювати автоматичні комплекси габаритного контролю. Частину штрафів пропонуватиметься спрямовувати до місцевих бюджетів для відновлення доріг", - додали в ОПУ.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернув увагу, що працівники транспортної інспекції не зможуть самостійно контролювати дотримання правил. Він виступив з ідеєю про передачу контрольну функцію патрульній поліції. Це питання знаходитиметься на обговоренні.

Як повідомляв ONLINE.UA, 16 червня глава держави Володимир Зеленський екстрено доручив посилити перемовини на міжнародній арені щодо співпраці у придбанні вакцини проти COVID-19, якщо вона буде виготовлена. Окрім того, наголошується, що з ініціативи українського лідера уряд вже готується представити порядок страхових виплат родинам загиблих та постраждалих медиків, які борються з епідемією коронавірусної інфекції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?