Дуже тривожні повідомлення - Євросоюз зробив Путіну останнє попередження
Категорія
Світ
Дата публікації

Дуже тривожні повідомлення - Євросоюз зробив Путіну останнє попередження

Дуже тривожні повідомлення - Євросоюз зробив Путіну останнє попередження
Джерело:  online.ua

Євросоюз миттєво відреагував на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, який зараз перебуває в комі і лікарі ведуть боротьбу за його життя. Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель висловив стурбованість міжнародного співтовариства, яке 20 серпня приголомшила шокуюча новина про екстрену госпіталізацію російського політика. Глава європейської дипломатії закликав команду російського президента Володимира Путіна ретельно розслідувати обставини отруєння Навального. Він підкреслив, що якщо підозри про навмисне отруєння Навального виявляться правдою, то відповідальні зіткнуться з наслідками. Заяву Борреля вже підтримали міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу і його колега з Литви Лінас Лінкявічюс. Вони відзначили, що уважно стежать за ситуацією і налаштовані на залучення винних до відповідальності. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні заяву представників ЄС, опубліковані в соцмережах.

"Стурбований почути про можливе токсичне отруєння Олексія Навального. Якщо це буде підтверджено, винні мають бути притягнуті до відповідальності", - заявили представники країн Прибалтики та ЄС.

Вони побажали якнайшвидшого одужання лідеру російської опозиції Олексію Навальному і закликали російську владу провести розслідування щодо ймовірного отруєння.

Як відомо, Навальному різко стало погано вранці 20 серпня на борту літака, коли він летів з Томська в Москву. У команді опозиціонера вважають, що його отруїли, підмісивши токсичні речовини в чай. Навальний раптово втратив свідомість, в зв'язку з чим літак екстрено сів в Омську. Telegram-канал Baza стверджує, що Навального могли отруїти оксибутиратом натрію - це сильний психодіслептік. Поки остаточні аналізи не готові. Олексій, за словами лікарів, ще не прийшов до тями і знаходиться в комі II-го ступеня.

При цьому в лікарні не можуть підтвердити, що у Навального отруєння. Російські токсикологи також заявляють, що всі описані симптоми з втратою свідомості у Навального могли виникнути і при загостренні хронічного захворювання, наприклад, пов'язаного з системою порушення мозкового кровообігу, або при гіпоглікемічній комі у діабетиків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в команді Навального вважають навмисним його отруєння. Його прессекретарка Кіра Ярмиш впевнена, що отруєння може бути пов'язано з передвиборчою кампанією опозиціонера в регіонах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?