Російського опозиціонера Навального екстрено госпіталізували - що відомо на даний момент
Категорія
Світ
Дата публікації

Російського опозиціонера Навального екстрено госпіталізували - що відомо на даний момент

Російського опозиціонера Навального екстрено госпіталізували - що відомо на даний момент
Джерело:  online.ua

Відомий російський опозиціонер Олексій Навальний попав в реанімацію у важкому стані - імовірно, у політика токсичне отруєння, через яке він впав у кому. Його прессекретарка Кіра Ярмиш 20 серпня повідомила, що Навального підключили до апарату ШВЛ, але медики поки не розкривають інформацію про його стан здоров'я. Ярмиш впевнена, що Навального навмисно отруїли. За її словами, отруєння може бути пов'язано з його передвиборчою кампанією в регіонах. Отруєння, за даними представників Навального, відбулося на борту літака, коли він повертався з Томська в Москву. За інформацією місцевих ЗМІ, Навальний кілька днів перебував в Новосибірську, де міг збирати матеріал для нового розслідування, а потім відправився в Томськ. Що відомо на даний момент про стан здоров'я Навального, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу опозиціонера.

"Олексій як і раніше на апараті ШВЛ. Він в комі у важкому стані. Результатів аналізів поки немає. Ухильна реакція лікарів тільки підтверджує, що це отруєння. Ще дві години тому вони були готові поділитися будь-якою інформацією, а тепер явно тягнуть час і не говорять , що їм відомо", - повідомила Ярмиш новини про стан Навального.

Прессекретарка опозиціонера зазначає, що в реанімації, де знаходиться Навальний "повно поліцейських", які намагаються взяти пояснення у лікарів. Медики, за словами Яриш, надають правоохоронцям інформацію, але приховують її від соратників Навального, так як "деякі речі конфіденційні".

Як відомо, Навальному різко стало погано вранці 20 серпня на борту літака, коли він летів з Томська в Москву. У команді опозиціонера вважають, що його отруїли, підмісивши токсичні речовини в чай. Навальний раптово втратив свідомість, в зв'язку з чим літак екстрено сів в Омську. Telegram-канал Baza стверджує, що Навального могли отруїти оксибутиратом натрію - це сильний псіходіслептік. Поки остаточні аналізи не готові. Олексій, за словами лікарів, ще не прийшов до тями і знаходиться в комі II-го ступеня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влітку 2019 року Навальний вже потрапляв до лікарні з отруєнням. Опозиціонер припускав, що його могли отруїти, але не виключав, що це могли бути співробітники СІЗО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?