Дуже цього хочу: Зеленський зізнався, про що буде домовлятися з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Дуже цього хочу: Зеленський зізнався, про що буде домовлятися з Путіним

Дуже цього хочу: Зеленський зізнався, про що буде домовлятися з Путіним
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський надіється, що в ході зустрічі з очільником Кремля Володимиром Путіним буде досягнуто домовленості про обмін полоненими і політв’язнями "всіх на всіх" до Нового року. Про це він повідомив після зустрічі з прем’єр-міністром Швеції Стефаном Левеном, передає ONLINE.UA.

"Моряки, політичні полонені, ми повернули, але не всіх… Я дуже хотів би, щоб Новий рік наші люди зустрічали зі своїми сім’ями вдома в Україні. Тому для мене це гуманітарне, дуже особисте питання. Я дійсно хочу великого обміну, який має назву, починаючи з Мінська, "всіх на всіх", мене цікавлять саме всі наші",- наголосив Зеленський.

За словами українського лідера, зміст проєкту рішення саміту у "нормандському форматі" був узгоджений чотирма державами, ще у вересні, але відтоді багато змінилося. Глава держави каже, що обмін - це перше питання, яке обговорюватиметься в ході зустрічі в Парижі.

"Другим питанням на саміті буде питання безпекової ситуації на Донбасі, тобто виведення військ, незаконних збройних формувань... Я хотів би досягти домовленостей про конкретні часові рамки, коли це станеться. Я впевнений ми можемо знайти, якщо обидві сторони захочуть припинення війни… Скажімо так, якщо всі сторони захочуть припинення війни, як цього хочемо саме ми, то ми можемо добитися серйозних результатів…", - додав президент.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно у Кремлі  відповіли на пропозицію Зеленського щодо обговорення питання Криму  із залученням Сполучених Штатів. У Путіна знову нагадали про нібито закриття цього питання та стверджують, що не хочуть реагувати на такі ідеї. Путін може дати розгорнуту відповідь Зеленському при зустрічі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?