Дуже важлива: Трамп раптово вирішив розсекретити стенограму ще однієї розмови із Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

Дуже важлива: Трамп раптово вирішив розсекретити стенограму ще однієї розмови із Зеленським

Дуже важлива: Трамп раптово вирішив розсекретити стенограму ще однієї розмови із Зеленським
Джерело:  online.ua

У президента України Володимира Зеленського була ще одна розмова з американським лідером Дональдом Трампом, про яку ніхто не знав. Глава Білого дому вирішив розсекретити її стенограму, яку пообіцяв оприлюднити у вівторок, 12 листопада. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

У бесіді з журналістами американський глава раптово вирішив повідомити, що ще до липневої розмови із Зеленським, на тлі якої виник серйозний скандал, через який в США почали процедуру імпічменту Трампа, у нього була ще одна телефонна розмова з українським лідерів. Він назвав цю розмову "дуже важливою", а публікацію її стенограми - "вкрай важливою подією".

У США вважають, що мова йде про розмову Трампа із Зеленським у квітні 2019 року, коли глава Білого дому подзвонив українському лідеру, щоб привітати з перемогою на президентських виборах.

Нагадаємо, скандал навколо розмови Трампа і Зеленського розгорівся у вересні після публікації в ЗМІ інформації про те, що в ході липневої розмови з президентом України глава Білого дому нібито хотів змусити українського президента допомогти йому з президентськими перегонами-2020. Тоді повідомлялося, що Трамп запропонував Зеленському в обмін на фінансову і військову допомогу Україні відновити розслідування проти сина Джо Байдена, який нібито пов'язаний з корупцією в українській приватній газової компанії Burisma Holdings.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп несподівано написав листа Зеленському. У ньому він запевнив українського лідера в непохитній підтримці США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?