Це чорна мітка — Кабмін озвучив екстрене попередження усім українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це чорна мітка — Кабмін озвучив екстрене попередження усім українцям

Це чорна мітка — Кабмін озвучив екстрене попередження усім українцям
Джерело:  24 канал

Очільник Міністерства фінансів Сергій Марченко озвучив українським громадянам важливе попередження після резонансного скандалу навколо Конституційного Суду України. Посадовець звернув увагу на те, що останні події нашкодили репутації офіційного Києва на міжнародній арені. За словами міністра, це може призвести до ще серйозніших проблем, зокрема, наша країна ризикує втратити фінансову підтримку найвпливовіших партнерів. Як стверджує Марченко, ризик справді дуже великий, адже судді КСУ своїм рішенням поставили під удар не тільки імідж України, а й економіку, добробут усіх громадян. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Цього року Україна отримала 2,1 млрд доларів від МВФ та 500 млн євро макрофінансової допомоги від ЄС. Водночас, відповідно до програми співпраці з МВФ, держбюджет буде виконаний повністю за умови отримання 6,2 млрд дол запозичень від офіційних кредиторів. Тобто наразі маємо фіскальний розрив у 3,5 млрд дол, який маємо профінансувати. Країна не може собі дозволити втратити ці кошти", — наголосив Сергій Марченко.

Очільник Мінфіну звернув увагу на те, що умови всього цього фінансування відомі, і полягають не тільки в нових реформах, але і в збереженні попередніх досягнень. Їхнім наріжним камінням є зобов'язання України щодо реалізації антикорупційної реформи.

"Будь-яку нашу спробу заблокувати антикорупційні реформи наші партнери вважають чорною міткою. І це – справедливе бачення. Адже ми погодилися на такі умови і ці реформи відповідають запиту українського суспільства", — підкреслив представник уряду.

За словами Сергія Марченка, Україна через скандальне рішення КСУ ризикує цьогоріч втратити два транші МВФ по 700 млн дол, а також – 600 млн євро в рамках допомоги ЄС і 350 млн дол – від Світового банку. А наступного – ще 1,5 млрд дол від МВФ, 600 млн євро від ЄС і 350 млн дол Світового банку.

"Наразі існує ризик вимог дострокового повернення виділених коштів. Це – близько 10,7 млрд дол від МВФ і 2,2 млрд євро ЄС", — попередив глава Мінфіну усіх українців.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у РНБО увірвався терпець через заяви суддів КСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?