Очільник РНБО озвучив останнє попередження главі КСУ Тупицькому
Категорія
Політика
Дата публікації

Очільник РНБО озвучив останнє попередження главі КСУ Тупицькому

Очільник РНБО озвучив останнє попередження главі КСУ Тупицькому
Джерело:  online.ua

Останні гучні заяви та погрози суддів Конституційного суду України спровокували бурхливу реакцію не тільки команди українського лідера Володимира Зеленського, а й керівництва Ради національної безпеки та оборони України. Так, секретар РНБО Олексій Данілов озвучив останнє попередження скандальному очільнику Конституційного суду Олександру Тупицькому. Він закликав останнього невідкладно подати у відставку і готуватися відповідати в суді. За словами Данілова, останні заяви голови Конституційного Суду "дивують неадекватністю оцінок ситуації та перебільшенням значимості власної персони". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис глави РНБО у Фейсбук.

"Хочу нагадати, що судді своїм рішенням від 27 жовтня посягнули на низку фундаментальних засад конституційного ладу в Україні, здійснивши по суті спробу повалення конституційного ладу та зміни політичного курсу країни.Подібні дії мають усі ознаки кримінального злочину, за який передбачено відповідне покарання. Тому раджу панові Тупицькому не засмічувати інформаційний простір істеричними заявами, а разом з адвокатом думати над лінією захисту в суді", — наголосив Олексій Данілов.

За його словами, при ухваленні рішення Конституційний Суд посягнув на норми Конституції України, які гарантують курс нашої країни до Європейського Союзу та НАТО. Секретар РНБО також звернув увагу на те, що український лідер Володимир Зеленський виконав свої обов’язки, подавши до Верховної Ради проєкт закону про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства. Якщо його ухвалять, то припиняться повноваження чинного складу Суду, але не припиняються повноваження самого КСУ.

"Наостанок хочу закликати: припиніть шантажувати країну. Не варто керуватися принципом, що замовлення вітчизняних олігархів та іноземних "спонсорів" має бути відпрацьоване в будь-якому разі. Це шлях до прірви. Ростов не гумовий, і власні маєтки через кордон перевезти не вдасться. Збережіть залишки честі й подайте у відставку", — озвучив свою головну вимогу Олексій Данілов.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Андрій Богдан розкрив неочікувану правду про Зеленського та КСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?