Дуже жорсткий обвал: економіка США увійшла в рецесію
Категорія
Світ
Дата публікації

Дуже жорсткий обвал: економіка США увійшла в рецесію

Дуже жорсткий обвал: економіка США увійшла в рецесію
Джерело:  online.ua

19 березня Bank of America офіційно заявив, що економіка США увійшла в рецесію. З гучною заявою виступила економістка банку Мішель Мейер. За її словами, Штати після довгої боротьби усе-таки приєдналися до решти світу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на CNBC.

"Ми офіційно заявляємо, що економіка увійшла в рецесію, приєднавшись до решти світу", - каже Мейер.

Згідно з її прогнозами, наразі країні загрожує зростання безробіття, споживча впевненість втрачена, а накопичення - фактично знищені. За словами представниці Bank of America, згідно з підсумками ІІ кварталу 2020 року економіка США в розрізі квартал до кварталу впаде на 12% ВВП, а протягом всього року - скоротиться на 0,8%.

Даний прогноз Bank of America озвучив, оцінюючи перспективи ринку праці. Мейер також попередила, що рівень безробіття в Штатах найближчим часом подвоїться, а чисельність безробітних буде невпинно збільшуватися приблизно на мільйон осіб на місяць протягом усього другого кварталу, досягнувши в результаті 3,5 мільйона осіб.

Однак в банку вирішили заспокоїти американців, зазначивши, що криза буде короткостроковою.

"Хоч обвал і дуже жорсткий, але ми очікуємо, що він не триватиме довго", - заяивла Мейер, додавши, що США не можна в подібній ситуації скупитися на стимули для економіки.

Як відомо, аналітики говорять про рецесію, якщо ВВП демонструє негативні показники протягом двох кварталів поспіль. Варто звернути увагу на те, що ще 12 березня, після оголошення пандемії коронавірусу, відбулося шосте найбільше падіння ринку в історії - на 9,5%.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, нещодавно заступник очільника НБУ Олег Чурій в ході брифінгу заявив, що активне поширення коронавірусу у світі справді  може стати причиною нової світової кризу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?