Дві епідемії водночас: у США озвучили найгірший сценарій щодо COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Дві епідемії водночас: у США озвучили найгірший сценарій щодо COVID-19

Дві епідемії водночас: у США озвучили найгірший сценарій щодо COVID-19
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах прогнозують другу хвилю коронавірусу COVID-19 у країні вже взимку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.

З такою заявою виступив Роберт Редфілд — очільник Центрів з контролю і профілактики захворювань. За його словами, нова епідемія виявиться страшнішою.

"Існує ймовірність, що атака вірусу на нашу країну наступної зими буде насправді навіть складнішою, ніж та, яку ми тільки що пройшли. У нас буде епідемія грипу та епідемія коронавірусу водночас", - пояснив експерт.

Таким чином медична система зіткнеться з неймовірним навантаженням. Навіть зараз американські лікарі борються не тільки проти COVID-19, але й з нестачею обладнання, персональних засобів захисту й тестів на інфекцію.

На думку Редфілда, влада федерального й місцевого рівня повинна вже готуватися до другої хвилі. У "перерві" між послабленням карантину та новим спалахом громадянам слід нагадувати про правила безпеки — гігієна, дотримування дистанції тощо. Другий важливий момент — забезпечення лікарень достатнім обсягом тестів. Це дозволить зупинити поширення на локальному рівні.

Фахівець також зазначив, що щеплення проти грипу "може дозволити лікарняному ліжку бути доступним для вашої матері чи бабусі, яка може заразиться коронавірусом".

У 2009 році перша хвиля епідемії H1N1 (так званого свинячого грипу) почалася навесні. Друга, що відзначилася більшим масштабом — восени та взимку.

Станом на 22 квітня у США виявили 825 тисяч випадків COVID-19. Смертельних випадків - 45 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, під час пандемії смертність серед чоловіків перевищує жіночу. У чому причина — пояснила австралійська експертка з генетики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?