Двоє міністрів подали у відставку. Разумков збирає термінову нараду
Категорія
Політика
Дата публікації

Двоє міністрів подали у відставку. Разумков збирає термінову нараду

Двоє міністрів подали у відставку. Разумков збирає термінову нараду
Джерело:  online.ua

У вівторок, 15 грудня, два міністри Кабміну подали у відставку. Заяви написали міністр екології Роман Абрамовський та міністр ветеранів Сергій Бессараб. З нагоди раптового кадрового інциденту в уряді спікер парламенту Дмитро Разумков на ранок 16 грудня збирає термінову нараду - вони попросив глав комітетів Верховної Ради зібратися і розглянути кандидатури на звільнені міністерські пости, щоб їх можна було винести на голосування під час пленарного засідання парламенту. Про виникнення кадрового питання і відставку відразу двох міністрів Кабміну Разумков повідомив на засіданні парламенту, передає ONLINE.UA.

"Оголошення, надійшли заяви про звільнення від двох міністрів - від міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів і міністра у справах ветеранів України. Я прошу комітети зібратися завтра і розглянути вранці ці питання, щоб ми могли винести їх на пленарні засідання", - заявив Разумков .

Важливо відзначити, що сьогодні ввечері з питання кадрових перестановок в Кабміні збирається і президентська фракція "Слуга народу". Засідання відвідає і президент Володимир Зеленський. Глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко раніше не виключав, що в першу чергу варто очікувати призначення нових міністрів освіти і енергетики. На посаду міністра енергетики розглянуть кандидатуру Юрія Вітренка, міністра освіти - Сергія Шкарлета, який зараз виконує обов'язки керівника МОН, міністра у справах ветеранів - Юлії Лапутіної.

Втім, раніше і в парламенті, і в уряді запевняли, що ніяких гучних відставок, звільнень і призначень в Кабміні до Нового року не буде.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Рада остаточно прийняла проект бюджету на 2021 рік. За прийняття проекту закону №4000 в цілому проголосувало 289 парламентаріїв. Доходи проекту бюджету передбачені в розмірі 1,092 трлн грн, витрати - 1,347 трлн грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?