Рада остаточно ухвалила проєкт бюджету на 2021 рік
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рада остаточно ухвалила проєкт бюджету на 2021 рік

Рада остаточно ухвалила проєкт бюджету на 2021 рік
Джерело:  online.ua

Ввечері у вівторок, 15 грудня, український парламент провів голосування з приводу проєкту державного бюджету на 2021 рік. У Верховній Раді підтримали відповідний документ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підсумки голосування на заяву прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

За відкритими даними, проєкт бюджету підтримали 289 нардепів.

"Бюджет-2021 — це бюджет можливостей для розвитку нашої країни, збалансований та реалістичний до виконання. Тепер новосформовані громади можуть приступити до формування власних кошторисів. Адже з 1 січня саме люди в громадах вирішуватимуть, на що витрачати кошти", - наголосив Шмигаль.

Він подякував за роботу всім посадовцям, причетним до розробки та просування законопроєкту.

Відомо, що рівень доходів бюджету зафіксовано на рівні 1 092 мільярдів гривень, рівень видатків сягає 1 347 мільярдів гривень. Водночас показник дефіциту становить 246,6 мільярда гривень.

"Загалом у рамках бюджетних висновків враховано парламентські пропозиції на суму 14 мільярдів гривень", - прокоментував законопроєкт міністр фінансів Сергій Марченко.

Згідно з ухваленим документом, мінімальну зарплату упродовж 2021 року збільшать до 6,5 тисячі гривень. Це підвищення відбудеться у два етапи — з 1 січня та з 1 грудня. Одночасно мінімальна пенсія збільшиться на 165 гривень та досягне 1 934 гривні з 1 грудня.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства нагадало про компанію з компенсації Єдиного соціального внеску, який суб’єкти господарювання сплатили у 2020 році. Її можна добитися у період з 14 до 21 грудня. Скористатися відповідною програмою можуть виключно юридичні особи, які постраждають у період введення посиленого карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?