Мінекономіки нагадало про нову програму підтримки бізнесу в карантин
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінекономіки нагадало про нову програму підтримки бізнесу в карантин

Мінекономіки нагадало про нову програму підтримки бізнесу в карантин
Джерело:  online.ua

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства нагадало про компанію з компенсації Єдиного соціального внеску, який суб'єкти господарювання сплатили у 2020 році. Її можна добитися у період з 14 до 21 грудня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву відомства.

За оприлюдненими даними, особі необхідно звернутися до місцевого підрозділу Державної податкової служби, де зареєстровано суб'єкт, із заявою в електронній формі з використанням засобу кваліфікаційного електронного підпису.

Скористатися відповідною програмою можуть виключно юридичні особи, які постраждають у період введення посиленого карантину. Цей перелік затвердили у Кабінеті міністрів напередодні.

Розмір компенсації дорівнюватиме середньому значенню ЄСВ, сплаченого за останні 10 місяців. Відшкодування нададуть компаніям, які не мають заборгованості у сплаті внеску станом на 10 грудня 2020 року — саме у цей день набув чинності ухвалений закон.

Нардепи Верховної Ради 4 грудня підтримали закони про виділення з державного бюджету компенсацій підприємцям за посилений карантин. Загальна сума сягає 12 мільярдів гривень.

Нагадаємо, посилений карантин, який називають локдауном попри те, що громадський транспорт не блокуватимуть, триватиме з 8 до 24 січня. У цей час заборонять проведення масових закладів та штрафуватимуть заклади за роботу, виняток — надання послуг за доставкою чи на винос.

Як повідомляв ONLINE.UA, український Кабінет міністрів затвердив офіційну заборону на проведення корпоративів, банкетів та весільних заходів у період новорічних свят. Під відповідне рішення підпали усі масові святкування. Згідно з офіційними даними, заборона буде чинною до 28 лютого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?