В Україні заборонили новорічні корпоративи через коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні заборонили новорічні корпоративи через коронавірус

В Україні заборонили новорічні корпоративи через коронавірус
Джерело:  online.ua

Український Кабінет міністрів затвердив офіційну заборону на проведення корпоративів, банкетів та весільних заходів у період новорічних свят. Під відповідне рішення підпали усі масові святкування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на текст постанови, яку затвердили напередодні, 14 грудня.

Згідно з офіційними даними, заборона буде чинною до 28 лютого.

Вже з суботи, 19 грудня, кафе та ресторани працюватимуть до 23:00 замість сьогоденних 22:00. Утім, розрахунок за чеком повинен відбутися максимум до 22:00.

Також відомо, що за столом у закладах повинні бути не більше чотирьох повнолітніх людей, а відстань між цими столами становитиме від двох метрів.

Безпосередньо у Новий рік заклади зможуть працювати з 07:00 31 грудня до 01:00 1 січня. Після роботу дозволено за згаданим вище розкладом із розрахунком до 22:00.

Вже 8 січня по Україні стає чинним так званий локдаун, тож заклади до 24 числа місяця мають змогу працювати виключно на винос та за адресною доставкою.

З 25 січня до 28 лютого роботу закладів можна поновлювати знову ж таки у згаданому режимі: з 07:00 до 23:00 щодня. На доставку та послуги на винос час не поширюється.

Станом на 15 грудня по всій країні встановили вже 909 082 діагнози коронавірусу COVID-19. Безпосередньо за минулу добу кількість збільшилася на 8 416.

Уряд відмовився від сценарію локдауну на різдвяні та новорічні свята. Натомість Кабмін скористався нагодою посилити карантин одразу після цього періоду, коли люди відновлюватимуть активність. Утім, дати локдауну ще можуть змінити відповідно до розвитку ситуації.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я визначило, скільки українців торкнуться перші хвилі масової вакцинації проти коронавірусу COVID-19. Міністр Максим Степанов стверджує, що йдеться про 21 мільйон осіб. За його словами, йдеться про безкоштовне щеплення перш за все для груп ризику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?