Джонсон назвав умову, за якої Путін ніколи не напав би на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Джонсон назвав умову, за якої Путін ніколи не напав би на Україну

Джонсон назвав умову, за якої Путін ніколи не напав би на Україну
Джерело:  online.ua

На переконання колишнього британського лідера Бориса Джонсона, політика, яку провадив Захід стосовно України та Росії останні роки, була провальною. Експрем'єр Британії також озвучив свою версію того, за якого сценарію розвитку подій російсько-українська війна ніколи б не почалася.

Джерело: The Washington Post

Джонсон частково звинуватив НАТО у початку війни в Україні

Британський політик нагадав, що керівництво НАТО протягом багатьох років розповідало українському народу, що проводить політику "відкритих дверей", проте також дало зрозуміти Кремлю, що не збирається приймати Україну до Альянсу.

На переконання Бориса Джонсона, саме це стало причиною того, що 24 лютого 2022 року армія РФ розпочала повномасштабне вторгнення.

Колишній британський лідер звертає увагу на те, що російський диктатор своїми діями розвіяв аргументи щодо "неможливості членства України в НАТО".

Ба більше, українці продемонстрували,що вони чудові воїни, які можуть розгромити ворога з серйозними ресурсами.

Раніше говорили, що українське населення надто розділене щодо членства в НАТО. До 2014 року ви точно могли навести такий аргумент. Подивіться зараз на цифри. Згідно з одним нещодавнім опитуванням, підтримка членства України в НАТО зараз стратосферна – 83 відсотки, – наголосив експрем'єр Британії.

Борис Джонсон також вкотре повторив, що політика Заходу та НАТО від 2008 року – "не провокувати Путіна" – стала однією з причин нападу Росії на Україну.

Як вважає колишній британський лідер, якби наша країну прийняли до НАТО, то цієї війни та окупації Криму могло б просто не бути.

У НАТО було достатньо гарних фраз про членство України, щоб Путін використовував їх у своїй пропаганді та стверджував, що Росії загрожує оточення. І все ж реальність така, що НАТО нічого не зробило, щоб захистити Україну, і не просунуло справу членства України, – дорікнув Альянсу Борис Джонсон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?