Це криза: G7 розробляє план зняття російської зернової блокади
Категорія
Політика
Дата публікації

Це криза: G7 розробляє план зняття російської зернової блокади

Це криза: G7 розробляє план зняття російської зернової блокади
Джерело:  online.ua

27 червня британський лідер Борис Джонсон звернеться із закликом до членів Групи семи — він попросить зробити все можливе з метою зняття російської зернової блокади та зупинення росту цін на продовольство на світових ринках.

Джерело: GOV.UK

Джонсон закличе G7 допомогти зняти блокаду українського зерна

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон на саміті G7 попросить світових лідерів вжити термінових заходів для вивезення основних продуктів харчування з України.

За словами політика, путінська блокада уже спровокувала зростання світових цін на продовольство, позбавляючи український народ основних доходів. Окрім того, через це мільйони людей опинилися на межу голодної смерті.

Офіційний Лондон наразі активно працює з партнерами над планом подолання цієї блокади та працюватиме з Україною над ремонтом життєво важливих залізниць.

Уряд Великої Британії також працює над іншими заходами щодо збільшення глобальної пропозиції продовольства та зниження витрат для домогосподарств у всьому світі.

Російська блокада великих українських портів, таких як Одеса, напади на ферми та склади, а також інші серйозні структурні проблеми, спричинені російським вторгненням, не дозволили українським продуктам вийти на світовий ринок.

Фото - facebook.com/10downingstreet

Україна є "житницею Європи", поставляючи 10% світової пшениці, 12-17% світової кукурудзи та половину світової олії. 25 мільйонів тонн кукурудзи та пшениці — все річне споживання всіх найменш розвинених країн — все це не може бути експортовано і наразі перебуває під загрозою гниття в українських елеваторах. Ця проблема має різко загостритися із липневим урожаєм, - йдеться в повідомленні.

Борис Джонсон хоче, щоб його колеги із "Великої сімки" усвідомили, що це справжня криза, з якою потрібно боротися негайно.

Окрім того, британський лідер наголосив, що офіційний Лондон виділяє до 10 мільйонів фунтів стерлінгів у вигляді матеріалів та обладнання для «Українських залізниць» для ремонту залізничної інфраструктури та допомоги у доставці зерна із країни залізницею.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?