Джонсон застерігає країни ЄС від спроб змусити Україну йти на поступки Кремлю
Категорія
Політика
Дата публікації

Джонсон застерігає країни ЄС від спроб змусити Україну йти на поступки Кремлю

Джонсон застерігає країни ЄС від спроб змусити Україну йти на поступки Кремлю
Джерело:  online.ua

Під час самміту країн G7 прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон провів зустріч із президентом Франції Еммануелем Макроном та застеріг його та лідерів інших країн ЄС від підштовхування України до завершення війни шляхом підписання невигідної угоди з Кремлем.

Джерело: пресслужба уряду Великої Британії

Джонсон проти завершення війни в Україні на умовах Кремля 

В ході переговорів Британський прем'єр підкреслив, що будь-які спроби врегулювати конфлікт в Україні зараз приведуть лише до тривалої нестабільності і дадуть російському диктатору Володимиру Путіну ліцензію на маніпулювання як суверенними країнами, так і міжнародними ринками в майбутньому.

Лідери погодилися, що зараз критичний момент для перебігу конфлікту, і є можливість переломити хід війни. І Джонсон, і Макрон підкреслили необхідність підтримки України для зміцнення її позицій як у війні, так і в будь-яких майбутніх переговорах.

При цьому французький лідер високо оцінив поточну військову підтримку, що надається прем'єр-міністром Україні, і чиновники домовилися активізувати цю роботу.

Між тим, згідно із актуальною станом на 26 червня картою бойових дій в Україні, армія РФ продовжує вести наступ у напрямку Лисичанська, використовуючи всі види озброєння.

Карту оприлюднили представники Міноборони Великої Британії на свої сторінці в Twitter.

Фото - twitter.com/DefenceHQ

Продовжуються запеклі бої, зокрема, на Донбасі. Українські бійці відійшли від Сєвєродонецька за річку Сіверський Донець з прилеглих населених пунктів, які контролювалися українською владою.

При цьому ворожа російська армія продовжує наступ у районі Лисичанська, бої ведуться в районі Вовчоярівки, Верхньокам'янки.

Разом з тим на Краматорському напрямку окупанти не вели активних дій, але здійснювали вогневе ураження зі ствольної артилерії в районах населених пунктів Маяки, Пискунівка, Сіверськ.

На Слов’янському напрямку ворог основні зусилля зосереджував на веденні наступу.

Також росіяни продовжують завдавати масовані ракетні удари по військових та критичних об’єктах цивільної інфраструктури України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?