Джонсон поставив несподіваний ультиматум ЄС через Brexit
Категорія
Світ
Дата публікації

Джонсон поставив несподіваний ультиматум ЄС через Brexit

Джонсон поставив несподіваний ультиматум ЄС через Brexit
Джерело:  online.ua

Уряд Великої Британії готується до виводу країни з Євросоюзу остаточно, однак за жорстким сценарієм. Прем'єр-міністр Борис Джонсон пригрозив Брюсселю завершенням Brexit без затвердження нової угоди про вільну торгівлю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За його словами, британська сторона наразі готова залишити співдружність остаточно, вийшовши водночас з єдиного ринку та митного союзу.

Джонсон у цьому питанні дорікнув Брюсселю, оскільки той нібито відмовився продовжувати переговори на серйозному рівні. Доки представники ЄС не змінять позиції, угода неможлива.

Нещодавно ЄС дійсно виступив із жорсткою заявою проти Лондона на саміті. Було наголошено на відсутності прогресу, однак поступатися на суперечливих моментах було закликано саме британський уряд.

"Я дійшов висновку, що нам слід підготуватися до 1 січня з домовленостями, які більше нагадують австралійські, засновані на простих принципах глобальної вільної торгівлі", - резюмував Джонсон.

Водночас британський прем'єр підкреслив, що не відкидає остаточно можливість зміни курсу з боку Євросоюзу й пропозицію кращої угоди для Лондона.

"Якщо не відбудеться принципової зміни підходу, ми будемо йти на австралійське рішення (мається на увазі угода про торгівлю між ЄС та Австралією - ONLINE.UA). І ми маємо зробити це з великою впевненістю", - оголосив Джонсон.

Як повідомляв ONLINE.UA, український президент Володимир Зеленський у четвер, 8 жовтня, провів особисту зустріч з британським прем’єр-міністром Борисом Джонсоном. Українська сторона проінформувала стратегічного партнера про ситуацію на Донбасі, обговорила інвестиційні ідеї з торгівлею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?