Джонсон заявив про можливість ЗСУ перейти у масштабний контрнаступ
Категорія
Політика
Дата публікації

Джонсон заявив про можливість ЗСУ перейти у масштабний контрнаступ

Джонсон заявив про можливість ЗСУ перейти у масштабний контрнаступ
Джерело:  online.ua

На переконання військової розвідки Великої Британії, у найближчі декілька місяців наступ Росії в Україні сповільниться, оскільки її армія виснажує свої ресурси. Про це повідомив британський прем'єр-міністр Борис Джонсон.

Джерело:  Reuters

Джонсон вважає, що ЗСУ можуть перейти у масштабний контрнаступ

Британський лідер звернув увагу на те, що сили російського диктатора Володимира Путіна повільно просуваються на Донбасі, сіючи руйнування, однак водночас армія РФ втрачає дуже багато живої сили та техніки.

Проте наша служба військової розвідки вважає, що в найближчі кілька місяців Росія може дійти точки, в якій більше не буде жодного руху вперед, тому що вона вичерпає свої ресурси. Тоді ми повинні допомогти українцям переламати динаміку. Я аргументуватиму це на саміті "Великої сімки" (у вихідні в Німеччині). Оскільки українці спроможні розпочати контрнаступ, його потрібно підтримати. Технікою, яку вони вимагають від нас, - озвучив свою думку з цього приводу Борис Джонсон.

Журналісти поцікавилися у британського лідера, як буде виглядати перемога України чи поразка Путіна у цій війні.

Борис Джонсон (фото — flickr.com)

Щоб ми хоча б відновили статус-кво, який був до 24 лютого, і щоб російські війська були відкинуті з районів, у які вони вторглися, - відповів Джонсон.

Що також важливо розуміти, нещодавно британська розвідка попередила, що країна, агресорка, цілком ймовірно готується спробувати перекинути на Донбас велику кількість резервних підрозділів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?