Є деякі проблеми: президент Польши пояснив, чого чекає від України
Категорія
Світ
Дата публікації

Є деякі проблеми: президент Польши пояснив, чого чекає від України

Є деякі проблеми: президент Польши пояснив, чого чекає від України

Польський президент Анджей Дуда вважає правду основним очікуванням від чинної влади в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За його словами, йдеться про вирішення проблем, які стосуються спільного історичного минулого сусідніх держав.

"Між нами є деякі проблеми, що випливають з історичного минулого, і ми хочемо поговорити про ці проблеми, тому що ми вважаємо, що наші відносини можуть бути побудовані тільки на основі правди – як міждержавні, так і політичні та міжособистісні. Ми очікуємо цього й не хочемо нічого більшого, ніж правда", - пояснив Дуда.

Голова Польщі додав, що офіційна згода Києва на проведення ексгумації загиблих - важливий крок у розвиту міждержавних відносин. Він розповів про радість стосовно результативних контактів з президентом Володимиром Зеленським.

Також Дуда наголосив про підтримку українського суверенітету та неприпустимість російської агресії.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Анджей Дуда за підсумками серпневої зустрічі з українським колегою заявив, що Євросоюз повинен продовжувати тиск на Росію санкціями. Це повинно робити до повного повернення окупованих територій під контроль Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?