Президент Польщі Дуда зробив важливу заяву щодо санкцій проти Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Польщі Дуда зробив важливу заяву щодо санкцій проти Росії

Президент Польщі Дуда зробив важливу заяву щодо санкцій проти Росії
Джерело:  interfax.com.ua

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що санкції проти Росії повинні зберігатися й надалі, тому що РФ не дотримується стандартів міжнародного права. Про це польський лідер повідомив під час спільного брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським, інформує ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

«Ми вважаємо, що політика санкцій має бути продовжена. Тому що це найбільш мирний спосіб змусити державу дотримуватися стандартів міжнародного права. Сьогодні ці стандарти не дотримуються. В цьому питанні ми завжди будемо на стороні України», – заявив Анджей Дуда.

Лідер Польщі також повідомив, що Україна та її президент можуть розраховувати на повну підтримку суверенітету та територіальної цілісності країни.

«Я запевнив, що тут моя позиція завжди буде однозначна – Україна повинна повернути територіальну цілісність, яку мала до 2014 року. Ми називаємо речі своїми іменами. Територія України окупована. Крим, Донбас повинен повернутися під повний контроль України», – додав Анджей Дуда.

Президент України Володимир Зеленський, в свою чергу, запропонував своєму польському колезі побудувати на кордоні між Україною та Польщею «спільний меморіал примирення». Також він підкреслив, що Київ і Варшава не закривають очі на загальні трагічні сторінки минулого.

Як відомо, сьогодні розпочався дводенний візит Володимира Зеленського до Польщі. Завтра український президент візьме участь у меморіальних заходах до 80-ї річниці початку Другої світової війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?