Є механізм - Рада нарешті придумала, як ліквідувати найбільшу проблему
Категорія
Політика
Дата публікації

Є механізм - Рада нарешті придумала, як ліквідувати найбільшу проблему

Є механізм - Рада нарешті придумала, як ліквідувати найбільшу проблему

В українському парламенті зізналися, що вже знайшли спосіб, як впоратися з 16 тисячами поправок до так званого "антиколомойського" закону. У Верховній Раді України зазначають, що розгляд усіх поправок буде відбуватись за 119 статтею регламенту, що дозволяє голосувати поправки цілими розділами. За словами анонімного джерела у ВРУ, саме даний механізм дозволить відсіювати правки цілим пачками. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "УП".

"Ми підемо по 119 статті регламенту. Це дозволить відсіювати правки цілим пачками. Ми так уже голосували скандальний закон про "майданчики Яценка", механізм такий є", - наголосив один із членів профільного комітету.

За його словами, планується, що банківський комітет має узгодити текст розділів, куди увійде якась частина правок. Після цього парламент буде голосувати за тексти розділів, відкидаючи ті правки, які до цього відхилів комітет. Зазначається, що саме тоді можна очікувати, що закон буде прийнято в цілому при умові наявності голосів для цього.

"Комітет має скласти порівняльну таблицю і пройтись по всіх 16 тисячах правок. Якщо чесно, то можна було б і на понеділок встигнути. Якби хтось ставив таку задачу. Поки ж орієнтуємось на другу половину тижня", – додав член банківського комітету.

Варто звернути увагу на те, що ухвалення банківського законопроєкту – одна із умов Міжнародного валютного фонду для отримання Україною нового грошового траншу. 30 березня фракції зуміли забезпечити достатню явку депутатів, якої вистачило, щоб дотягнути земельну реформу і проголосувати банківський закон, однак лише у першому читанні. Противники так званого "антиколомойського" законопроєкту подали до нього рекордні понад 16000 правок.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, уже в травні офіційний Київ отримає масштабну фінансову допомогу від Світового банку в розмірі 150 мільйонів доларів. Куди підуть ці гроші —  читайте в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?