Є план - Євросоюз нарешті ухвалив важливий документ
Категорія
Світ
Дата публікації

Є план - Євросоюз нарешті ухвалив важливий документ

Є план - Євросоюз нарешті ухвалив важливий документ
Джерело:  online.ua

Лідерам Євросоюзу нарешті вдалося домовитися - після тривалих дискусій та суперечок вони узгодили план порятунку економіки членів блоку. Наразі відомо, що Європарламент вже ухвалив екстрені пропозиції щодо допомоги людям та бізнесу на тлі пандемії коронавірусу. Вказано, що йдеться про направлення 37 мільярдів євро в регіони ЄС, які найбільше постраждали від спалаху нового вірусу. На сайті Європарламенту наголошується, що гроші у рамках інвестиційної ініціативи Corona Response спрямують на системи охорони здоров'я та ринки праці постраждалих країн, інформує ONLINE.UA.

Окрім того, зазначається, що влада Євросоюзу має намір розширити Фонд солідарності ЄС, аби покрити надзвичайні ситуації у сфері суспільної охорони здоров’я. Йдеться про заходи щодо запобігання та контроль поширення хвороб. Це дозволить європейським країнам загалом отримати 800 мільйонів євро.

Також вказано, що ЄП призупиняє дію положень Євросоюзу щодо слотів аеропортів. Завдяки цьому авіаперевізники можуть відмовитись від виконання порожніх рейсів. Окрім того, авіакомпанії можуть не використовувати заплановані місця для зльоту та посадки і перенести їх на наступний сезон. Як відомо, затвердити рішення європарламентарів має Рада Євросоюзу.

Варто звернути увагу на те, що ЄС досі немає єдиної чіткої позиції щодо надання допомоги постраждалим від коронавірусу країнам. В ході онлайн-саміту 26 березня Нідерланди та команда канцлерки ФРН Ангели Меркель виступили проти ініціативи Італії, Іспанії та Франції. Наразі відомо, що Італія та Іспанія вимагають фактично необмежену підтримку для зруйнованих економік, випустивши так звані "коронаоблігації". Влада Нідерландів та Німеччини зізнаються, що поки не готові залізати у спільний борг.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, МВФ терміново звернувся до України  - він наполягає на необхідності ухвалення законодавства щодо вдосконалення структури регулювання в банківському секторі, а також щодо земельної реформи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?