Є реальний ризик - ВООЗ зробила екстрене попередження щодо COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Є реальний ризик - ВООЗ зробила екстрене попередження щодо COVID-19

Є реальний ризик - ВООЗ зробила екстрене попередження щодо COVID-19
Джерело:  online.ua

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) терміново звернулася до міжнародної спільноти - вона повідомила про ризики повернення обмежувальних заходів, якщо країни, що виходять з карантину, робитимуть це занадто швидко. Генеральний секретар ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус 6 травня наголосив, що ризик повернення до локдауну залишається дуже реальним, якщо країни не будуть керувати переходом надзвичайно ретельно та поетапно. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Окрім того, він нагадав про кроки, які країни мають зробити для скасування карантинних заходів, серед яких контроль за поширенням вірусу та готовність систем охорони здоров'я.

"Також влада держав має схвалювати послаблення карантинних обмежень лише тоді, коли зменшується та стабілізується кількість випадків інфікування. В будинках для людей похилого віку та школах мають бути запроваджені захисні та гігієнічні норми. Також країни мають зменшити ризик зараження ззовні", - додав Гебреєсус.

Він звернув увагу на те, що навіть після послаблення пандемії, повернення до звичного стану речей бути не може.

"Пандемія COVID-19 з часом відступить, але повернення до "бізнесу як завжди" не може бути", - наголосив він та попросив країни інвестувати більше коштів в розвиток систем охорони здоров'я.

Окрім того, ВООЗ застерегла від занадто високих очікувань від мобільних додатків, які допомагають ідентифікувати контакти заражених коронавірусом осіб.

"Такі програми не можуть замінити людей, які перевіряють контакти", - наголосила експертка ВООЗ Марія ван Керкхов.

Як повідомляв ONLINE.UA, коронавірус, над особливостями і властивостями якого ламають голову вчені з усього світу, виявився ще більш небезпечним для людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?