Є ризики для України - Зеленський раптово зібрав силовиків
Категорія
Україна
Дата публікації

Є ризики для України - Зеленський раптово зібрав силовиків

Є ризики для України - Зеленський раптово зібрав силовиків
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський вирішив оперативно відреагувати на небезпечну ситуацію в Білорусі, так як вона несе ризики для України. 17 серпня він провів закриту нараду з керівниками розвідувальних органів України, керівниками силових структур, а також головами ряду обласних державних адміністрацій у зв'язку з різким загостренням ситуації в сусідній країні. На нараді із Зеленським силовики проаналізували внутрішньополітичну ситуацію в самій Білорусі та численні зовнішні фактори, які можуть вплинути на розвиток післявиборчих подій. За підсумками засідання Зеленський дав представникам силових структур відповідні розпорядження. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Офісу президента.

"Події в Білорусі можуть істотно вплинути на Україну", - заявив Зеленський на нараді з силовиками.

Представники силових структур в свою чергу пояснили президенту, які ризики безпосередньо для України можуть виникнути в зв'язку з тим чи іншим розвитком ситуації в Білорусі.

"Також була проведена оцінка всіх можливих сценаріїв подальшого розвитку сьогоднішнього внутрішньополітичного загострення в сусідній країні, включаючи різні тии ескалації, враховуючи так звані гібридні типи світових конфліктів. За підсумками зустрічі зроблені відповідні висновки і дані розпорядження", - підвели підсумки наради в Офісі президента.

Як відомо, в тому, що білоруси нарешті захотіли свободи і демократії Лукашенко звинувачує Європу. Він переконаний, що протестними акціями "керують з-за кордону" і навіть знайшов в цій ситуації "український слід". У зв'язку з цим президент Білорусі звернувся російському лідерові Володимиру Путіну з проханням про допомогу. У Кремлі запевнили Лукашенко, що Росія готова надати необхідне сприяння у вирішенні проблем, що виникли на основі принципів Договору про створення Союзної держави, а також в разі необхідності по лінії Організації Договору про колективну безпеку. За даними білоруських ЗМІ, напередодні на російських дорогах вже з'явилися кілька колон невпізнаної військової техніки, які рухалися в напрямку кордону з Білоруссю.

Тим часом в Білорусі продовжують акції протесту проти Лукашенка, так як білоруси не збираються відмовлятися від своїх вимог. З 17 серпня в країні вони оголосили загальнонаціональний страйк. Робітники вимагають відставки Олександра Лукашенка, проведення чесних виборів, звільнення всіх політичних в'язнів і притягнення до відповідальності винних у насильстві над учасниками протестів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський миттєво відреагував на скандальні звинувачення білоруського лідера Олександра Лукашенка на адресу керівництва України, яке нібито "наказує" йому провести повторні вибори в Білорусі. Президент України обурений свідомим нагнітанням ситуації з боку Лукашенка, який вже не в перший раз публічно нехтує дружніми відносинами з офіційним Києвом. Зеленський назвав слова Лукашенко свідомою провокацією, якою президент Білорусі в черговий раз довів, що для нього вже нічого не варто історична близькість наших двох народів і принцип взаємної допомоги сусідів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?