Є серйозна проблема - в МЗС зробили приголомшливу заяву про Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Є серйозна проблема - в МЗС зробили приголомшливу заяву про Донбас

Є серйозна проблема - в МЗС зробили приголомшливу заяву про Донбас

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко оголосив, що близько полу тисячі громадян перебувають у категорії зниклих безвісти через події на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

З відповідною заявою дипломат виступив під час заходів форуму Age of Crimea.

"Є серйозна проблема з тим, що частина людей, сім'ї яких ще вірять в те, що вони ще знаходяться за ґратами, треба перевірити це на точність", - зазначив Пристайко.

Це дві проблеми, які потребують негайного вирішення.

"Саме тому ми вимагаємо, щоб до окупованих територій було допущено Червоний Хрест, який має перевірити, хто з цих людей дійсно знаходиться за ґратами, а хто, на превеликий жаль, вже ніколи не зможе повернутися до своїх родин", - додав міністр.

Загалом Київ розділяє на три категорії ув'язнених людей — громадяни з анексованого Криму, з ОРДЛО та з тюрем в Росії.

Як повідомляв ONLINE.UA, у лютому президент Володимир Зеленський наголосив, що неможливо звільнити з полону в РФ усіх українських в'язнів водночас. Тому Київ працює над створенням кількох окремих списків замість одного великого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?