Повернути неможливо: Зеленський приголомшив новинами про обмін
Категорія
Політика
Дата публікації

Повернути неможливо: Зеленський приголомшив новинами про обмін

Повернути неможливо: Зеленський приголомшив новинами про обмін
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський припустив, що обмінів полоненими з Росією та маріонетками ОРДЛО може бути кілька через складнощі в організації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднене пресслужбою лідера відеоінтерв'ю.

За його словами, списки розіб'ють на кілька, щоб спростити процес. Це пов'язано з загальною кількістю в'язнів — російська влада утримує понад 200 українців.

"У нас зараз там довгі списки. Їх треба розбивати. На тій стороні понад 200 наших, а у нас тут десь 175-180. А це означає, що за раз їх усіх повернути неможливо через підготовку документів. Тому цей процес буде ділитися на кілька обмінів", - пояснив Зеленський.

Також президент зазначив, що паралельно державі необхідно приймати інші рішення для завершення конфронтації.

Нагадаємо, у 2019 році відбулися два значні обміни полоненими. Перший — у вересні, другий — напередодні Нового року. У Києві та Москві останнім часом неодноразово підтверджували розробку нового дзеркального звільнення бранців.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський під час зустрічі з Папою Римським Франциском звернувся до нього із закликом про допомогу в організації обміну. Він обговорив з католицьким понтифіком звільнення українців з російського полону та з рук бойовиків ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?